“Tarifu plānā “Bite MEGA”, sasniedzot 150 GB apjomu, interneta ātrumu ierobežojam,” atzīst “Bite Latvija” mārketinga nodaļas vadītāja Diāna Šmite.
“Tarifu plānā “Bite MEGA”, sasniedzot 150 GB apjomu, interneta ātrumu ierobežojam,” atzīst “Bite Latvija” mārketinga nodaļas vadītāja Diāna Šmite.
Foto – Ieva Čīka/LETA

Jālasa līgums 19

Savukārt SPRK pārstāve Ieva Bethere apgalvoja, ka interneta pakalpojuma sniedzējiem nepieciešams nodrošināt vienlīdzīgu interneta datu plūsmas apstrādi. Tas nozīmē, ka nav pieļaujama interneta ātruma mākslīga ietekmēšana un lietotājam ir tiesības internetu lietot pēc saviem ieskatiem. Tā kā līgumā “Bite” skaidri un gaiši norāda, ka pie attiecīga datu apjoma sasniegšanas notiks interneta ātruma samazināšana, kompānija neko nepārkāpjot.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

I. Bethere atzina, ka brīžiem gadās saņemt pa kādai sūdzībai par pakalpojuma kvalitāti, tostarp par interneta pieslēguma ātrumu. “Vienlaikus gan jāpiebilst, ka šāda veida sūdzības lielākoties saistītas ar pakalpojuma pieejamības problēmām konkrētā vietā vai arī noslodzes izmaiņām elektronisko sakaru tīklā,” saka I. Bethere un norāda, ka vienmēr jāatceras rūpīgi iepazīties ar līguma nosacījumiem, īpaši tiem, kas saistīti ar garantēto pieslēguma ātrumu, apjomu un ierobežojumiem konkrētam tarifu plānam.

Eksperts: Operatori pieradinājuši pie liela ātruma 

CITI ŠOBRĪD LASA

Mareks Matisons, sociālo mediju un jauno tehnoloģiju eksperts:

“Jāatceras par Latvijas interneta lietotāju izejas pozīcijām – klienti ir ļoti prasīgi, un telekomunikāciju operatori mūs ilgstoši pieradinājuši pie pasakainiem interneta ātrumiem un pie samērā zemām cenām. Taču nav saprotama operatora rīcība pret to nelielo cilvēku pulku, kuri mēnesī spējīgi pārsniegt 150 GB robežu un kuriem operators it kā piedāvā bezlimita internetu, taču faktiski tomēr ne. Tomēr man īsti nav arī skaidrs, kā ikdienas dzīvē mēnesī iespējams sasniegt 150 gigabaitu apjomu… Būtu ļoti interesanti redzēt, kāds ir Latvijas telekomunikāciju operatoru vidējais mēneša datu patēriņš tīklā vienam klientam un kāda ir mēneša datu patēriņa rekordu zona.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.