Nepieejamība 0

Emocionāli nepieejamas mātes, kuras ignorē bērna centienus tuvoties vai arī nespēj sniegt vienādu sirdssiltumu abiem bērniem, vienu lutinot, bet otru noniecinot, rada neatgriezenisku emocionālu kaitējumu atvases jūtu pasaulei.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Lasīt citas ziņas

“Mana māte nebija ļauna. Taču viņa neļāva man sev emocionāli tuvoties un dara to arī šobrīd,” apgalvo kāda sieviete, minot, ka mātes uzvedība ietvērusi arī fiziska kontakta trūkumu – nekādu apskāvienu, glāstu, samīļošanas, dzirdot bērna raudas, kā arī neiesaistīšanās atvases ikdienas dzīves norisēs, meitai pieaugot.

“Mani vecāki izšķīrās, kad man bija četri gadi. Līdz sešu gadu vecumam dzīvoju pie mātes, taču tad viņa nolēma, ka tēvs par mani spēs parūpēties labāk, jo ir “piemērotāks” vecāka lomai nekā viņa. Tā nu es nonācu tēva jaunajā ģimenē. Mātes mīlestības man ir trūcis vienmēr. Nekad neesmu sapratusi, kāpēc viņa izvēlējās no manis atteikties, jo tikušās pēc manas nonākšanas pie tēva esam ļoti reti. Jūtu, ka manā dzīvē ir tukšums, ko aizpildīt būtu spējusi vienīgi viņa,” atklāj Alise (39 gadi).

CITI ŠOBRĪD LASA
Kā skaidro Strīpa, šāds uzvedības un attiecību modelis sievietēm rada emocionālu izsalkumu un izmisīgu vajadzību pēc nemitīga līdzcilvēku novērtējuma. Veiksmīgākajos gadījumos mātes emocionāli atraidītajam bērnam vajadzīgo sirsnību izdodas rast pie tēva, vecmāmiņas vai kāda cita radinieka, taču atsevišķos gadījumos šī ģimeniskuma un siltuma vajadzība paliek nepiepildīta. Bieži vien šāds mātes – meitas attiecību modelis arī, pašai sievietei kļūstot par māti, liek viņai izvairīties no cieša kontakta ar bērnu. Tā iemesls ir nezināšana, kā šo kontaktu veidot.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.