Foto: Ance Muižarāja

Šī vasara pamatīgi “sit pa kabatu” atsevišķiem ēdinātājiem: “Uzņēmējiem tas ir papildu izaicinājums” 0

Latvijā auksto laika apstākļu dēļ atsevišķiem ēdinātājiem šogad jūnijā, salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, apgrozījums ir krities par 30%, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Restorānu biedrības (LRB) vadītājs Jānis Jenzis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Burvīgi pēc dabas! Tie, kas dzimuši šajos datumos, viegli iegūst to, ko vēlas
“Tas ļoti traucēja!” Koncerta apmeklētāji aicina svētkos iedalīt īpašas vietas lielākajiem staigātājiem
“Baisi izkāmējusi, pārgurusi, nošņurkusi nelaimes čupiņa!” mammas dalās pieredzē, kādā stāvoklī bērni atbraukuši no Dziesmu svētkiem 163
Lasīt citas ziņas

Viņš skaidroja, ka vasaras sezonu ēdināšanas nozarē būtiski ir ietekmējuši aukstie laika apstākļi, īpaši ēdinātājus, kuriem ir vasaras terases, vai ēdināšanas vietas atrodas ūdens tuvumā.

Tāpat viņš atzina, ka apgrozījuma kritums novērots gan Rīgas, gan reģionu uzņēmējiem. “Vasara tradicionāli bija laiks, kad uzņēmēji uzkrāja līdzekļus nesezonas laikam, lai kompensētu izmaksas un neatbrīvotu darbiniekus. Šogad vasara nav bijusi tik laba, tāpēc uzņēmējiem tas ir papildu izaicinājums,” piebilda Jenzis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vienlaikus viņš minēja, ka ēdināšanas nozari ietekmē arī salīdzinoši mazais tūristu skaits un tūristu pavadīto nakšu skaits viesnīcās, kas, salīdzinot ar pirmspandēmijas laiku jeb 2019.gadu, Latvijā ir krities par 26%, savukārt Igaunijā – par 12%.

“Tādēļ Rīgas investīciju un tūrisma aģentūrai un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) ir aktīvāk jāstrādā tūrisma mārketingā, jo kaimiņvalstīs šie rādītāji ir labāki,” piebilda Jenzis.

Viņš atzina, ka ēdināšanas nozarē pēdējā laikā nav pieaugušas cenas, tomēr konkurence ēdināšanas nozarē ir saspringta. “Izejvielu cenas un izmaksas pieaug, tādēļ uzņēmēji to kompensē ar peļņu vai ir spiesti palielināt cenas, tomēr tas ir individuāls jautājums,” piebilda Jenzis.

Viņš rezumēja, ka ēdināšanas nozare patlaban ir diezgan grūtā situācijā, ņemot vērā nepietiekamo tūristu skaitu un lietaino un vēso vasaru.

LRB dibināta 2017.gada nogalē, lai aizsargātu Latvijas restorānus un palielinātu to konkurētspēju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.