Dzērieni: degvīns ar zelta lapiņām 0

“Goldschläger” degvīns ir viens no slavenākajiem alkoholiskajiem dzērieniem, kurā peld nelielas zelta lapiņas. Tas ir Šveicē izgudrots kanēļa šņabis, kas satur plānas 24 karātu zelta lapiņas. Praktiski entuziastu pētījumi liecina, ka vienā pudelē ir ne vairāk par 0,1g zelta. Viena pudele, starp citu, maksā tikai aptuveni 25 britu mārciņas. Ar zelta piedevu laists klājā arī “Smirnoff” degvīns.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Nikotīns: zeltā ietīti cigāri
Uzsmēķēsim zeltu? Vairākos Lasvegasas kazino un viesnīcās ir pieejami ar roku tīti Dominikānas cigāri, kuru virsējo kārtu veido 24 karātu zelta lapiņa. Viens cigārs maksā 500 ASV dolāru, bet kaste pieejama par 4800 dolāriem. Cigāru ražotājs „London Cut” pat apgalvo, ka tie veidojot unikālus zelta pelnus. Tā kā cigāri ir augstākās kvalitātes izstrādājumi, tad pelnu garums varot sasniegt pat vairākus centimetrus.

Tehnoloģijas: zelta viedierīces
Arī viedierīces, piemēram, “iPhone” un “iPad” var uzskatīt par statusa simboliem, tādēļ ir cilvēki, kuriem nekas vienkāršāks par zelta viedierīci nav pieņemams. Londonas juvelieru “Gold&co” radītā zelta “iPhone 6” sākumcena bija 3000 mārciņu. Katrai ierīcei ir savs kārtas numurs, to piegādā elegantā koka kārbiņā ar autentiskumu apliecinošu sertifikātu. Ar platīnu un zeltu apdarīti “iPad” ir pieejami ikvienā luksusa viesnīcas “Burj al Arab” numuriņā. Bet Londonā bāzētie juvelieri “Alchemist” izveidojuši 600 000 mārciņu vērtu “iPhone 6”, kuru rotā ne vien zelta plāksnītes, bet arī 700 dimantiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mode: zelta kapsulas
Jā, ir pieejamas ar 20 mm norijamas kapsulas, kas ir pildītas ar 24 karātu zelta lapiņām. Tā ir daļa no dizainera Kena Kortnija un Tobiasa Vonga radītās kolekcijas „Indulgences” . Viņi izveidoja virkni spilgtu un smieklīgu lietu, tā atbildot uz luksusa industrijas pārmērībām. Vienas 2005.gadā radītās kapsulas cena esot „tikai” 425 ASV dolāri. Kolekcijā, starp citu, ietilpst arī „Nike” botas, kas gatavotas no 24 karātu zelta.

Kulinārija: ekskluzīvs zelta kēksiņš
Abu Dabī esošais “Bloomsbury” gada jubileju un jaunas kafejnīcas atklāšanu nosvinēja ar zelta kēksiņu, kuru nodēvēja par “Zelta feniksu” un kurš maksāja vien nieka 28 000 ASV dolāru. Idejas autore bija Šafīna Jusufa Ali, kura kēksiņa pagatavošanai izmantoja 23 karātu ēdamās zelta lapiņas, visaugstākās kvalitātes vaniļas pupiņas no Ugandas, “Premium Amedei Porcelena” šokolādi no Itālijas, “Rachels” organisko sviestu un “Doves” organiskos miltus no Lielbritānijas.

Atpūta: dārza grils

Austrālijas luksusa grilu ražotājs “Beef Eater” pirms vairākiem gadiem izgatavoja dārza grilu, kas principā bija normāla lietojama ierīce, vien pārklāta ar 24 karātu zeltu. Tam bija sešas funkcijas, ieskaitot bārbekjū, kvarca degli, tvaicētāju. Grila, kas tika ar rokām izveidots īpaši kādai Sidnejas izstādei, vērtība esot 15 000 ASV dolāru.

Skaistumkopšana: zelta sejas maskas
Kurš gan nezina, ka jau senās Ēģiptes valdniece Kleopatra izmantoja zelta maskas, lai uzturētu jauneklīgu ādu? Arī šodien SPA salonos ir pieejamas sejas procedūras, kurās izmanto smalkus zelta gabaliņus saturošus krēmus. Kosmētikas ražotāja UMO patentētā sistēma ļaujot maksimāli izmantot 24 karātu zelta labvēlīgo ietekmi uz ādu. Procedūras cena ir apmēram 600 ASV dolāriem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.