Publicitātes foto

Atklās ievērojama poļu mākslinieka izstādi par izsūtījumu Kazahstānā 0

15. maijā Rīgas Geto un Latvijas Holokausta muzejā tiks atklāta Feliksa Mostoviča gleznu izstāde “Atmiņas no pagātnes”, portālam LA.lv pavēstīja Rīgas Geto muzeja sabiedrisko attiecību speciālists Vladimirs Rešetovs.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Kokteilis
Gudri jau kopš dzimšanas: 5 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri var lepoties ar attīstītu intelektu
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Lasīt citas ziņas

Felikss Mostovičs, dzimis 1947. gadā Kazahstānā, ir slavens poļu mākslinieks, kura darbi pārstāvēti Polijas Neatkarības muzejā, Gdaņskas muzejā un citur. Viņam notikušas izstādes Polijā, Vācijā, Krievijā un Kazahstānā. Viņa darbi atrodas daudzās privātās kolekcijās. 2002. gadā viņš tika pagodināts ar “Polonia Mater Nostra Est” balvu par īpašiem nopelniem Polijas mākslā un kultūrā.

Izstāde “Atmiņas no pagātnes” pievērš Mostoviča ģimenes, kura 1936. gadā saskaņā ar Staļina etnisko politiku tika deportēta no Žitomiras (Ukraina) uz Kazahstānas ziemeļiem, vēsturei. Felikss Mostovičs savos darbos ir saglabājis unikālus dokumentus par šo smago periodu, kā arī neparasto Centrālās Āzijas ainavu. Viņa gleznas ataino ne tikai dažādu Kazahstānā nomitināto etnisko minoritāšu dzīves stāstus, bet arī daudzus simbolus, kas mijas ar stepju-smilšu dabas ainavām. Mostoviča māksla ir unikāla liecība par staļinisma periodu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.