Publicitātes foto

Ābolu sulas uzputenis ar rudzu miltiem. Kārdinoša recepte! 0

Uzputenis no svaigi spiestas Latvijas ābolu sulas un rudzu miltiem ar īsto vaniļas pienu un dzērvenēm.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana: 20min
Daudzums: 4 porcijas
Sastāvdaļas:

Pagatavošana

No āboliem izspiež sulu, un liek katlā, lai uzvārās, kad sula sāk vārīties maisot pievieno rudzu miltus un ļauj applaucēties, maisot kādas divas minūtes, kad tas izdarīts, katlu ar iegūto masu ņem nost no plīts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olām atdala dzeltenumu no baltuma, baltumu ieliek ledusskapī.

Dzeltenumu saputo ar cukuru (100g), kamēr cukurs gandrīz izkusis, iegūto masu pievieno karstajiem noplaucētajiem miltiem, un kārtīgi iemaisa iekšā veidojot viendabīgu masu. Olas baltumu saputo stingrās putās un iecilā tos iegūtajā karstā miltu masā, gatavo produktu liek ledusskapī atdzesēt.

Pienu uzkarsē, bet ne uzvāra kādas 5 minūtes ar nedaudz cukura (30 g) un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti, pienu arī atdzesējam.

Dzērvenes var savārīt ar nedaudz cukura un, lai būtu patīkamāka baudīšana, ieteicams izberzt caur sietiņu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.