Mobilā versija
Brīdinājums +14.9°C
Bērtulis, Boļeslavs
Trešdiena, 23. augusts, 2017
14. janvāris, 2017
Drukāt

Ar ielu ēdienu festivālu atklāts Eiropas gastronomijas reģions 2017

RIGA_STREET_FOOD_FESTIVAL_2017-6

Sestdien, 14.janvārī, Rīgā, Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā Vecrīgā, notika pirmais Rīgas ielu ēdiena festivāls |Stāsts: Ziema|. Pasākums bija ļoti plaši apmeklēts –   līdz plkst. 16 to apmeklēja vairāk nekā septiņi tūkstoši cilvēku. Festivāls notika līdz plkst. 20. Tātad dalībnieku skaits tuvojās desmit tūkstošiem.

Festivāla teritorijā bija garas rindas pie visiem dalībnieku restorāniem. Vispieprasītākās bija dažādas zupas, ātrās uzkodas un karstie dzērieni. Katrs no restorāniem bija padomājis par īpašu darba vietas noformējumu un kā vienu no pasākuma “odziņām” veica tiešo komunikāciju ar pasākuma apmeklētājiem.

Izaicinājumu gatavot ziemas sezonā bija pieņēmuši četrpadsmit Rīgas šefpavāri, kā arī divi šefpavāri no Centrālās Dānijas reģiona Dānijā un Lombardijas reģiona Itālijā, kas arī 2017.gadā ieguvuši Eiropas gastronomijas reģiona titulu.

Festivāla apmeklētāji īpaši izveidotā teltī varēja dalīties savās pārdomās par to, kas ir viņu dabas un zemes garša, vērot grupas Pulsa efekts priekšnesumus, laimēt pārsteigumus no restorāniem, izbaudīt ielu ēdienam atbilstošu gaisotni un, protams, nobaudīt īpaši gardus ēdienus, kuru pagatavošanā īpaši tika izcelti Rīgas-Gaujas reģiona produkti.

Festivālā apmeklētājus pārsteidza restorāns 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, Aqua Luna, Cup&Cino, Entresol, Kaļķu vārti, Kasha Gourmet, Kuk Buk restorāns, Le Dome, Olive oil, Restorāns 3, Ribs&Rock, Rocket Bean Roastery, Tinto un Valmiermuižas vēstniecība Rīgā.

Eiropas gastronomijas reģiona (European Region of Gastronomy) tituls izveidots, lai sekmētu vietējās ēdienu kultūras un tradīciju saglabāšanu, veicinātu gastronomisko jaunradi un piesaistītu reģioniem tūristus. Gatavojoties kandidatūrai, kopīgi ar sadarbības partneriem tika izveidots īpašs koncepts “Wild at palate” (Ar dabu šķīvī). Tā pamatideja ir popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas Latvijas mežos, upēs, pļavās utt.

Pievienot komentāru

“Lidoja” pa Ventspili: “BMW” vadītājs traucas ar ātrumu 226 km/h (4)Valsts policija (VP) 22.augustā ap plkst. 23:50 Ventspilī, Talsu ielā, apturējusi “BMW 535” transportlīdzekļa vadītāju, kurš atļauto 50 km/h vietā pa pilsētu traucies ar ātrumu 226 km/h, portālu LA.lv informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.
Valsts apmaksāto studiju vietu sadale tradīciju varā (1)Darba tirgus prognozes valsts apmaksāto studiju vietu sadali ietekmē tikai daļēji
Draugiem Facebook Twitter Google+