Mobilā versija
-3.8°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
26. augusts, 2014
Drukāt

Ceptas cūku ribiņas – gan ikdienai, gan svētkiem

Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com

Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas – lielisks otrā ēdiena variants gan ikdienas galdam, gan svētku reizēm.

Sastāvdaļas:
1,5 kg cūku ribiņu
2 sīpoli
2 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes medus
3 – 4 ēdamkarotes sojas mērces
2 ēdamkarotes tomātu pastas
Ingvers
Sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Rūpīgi nomazgāt ribiņas un sagriezt porciju gabaliņos (pa 3 – 4 ribiņām).
Mērcei smalki sagriezt sīpolus, ķiplokus, ingveru.
Cepamajā traukā iebērt sagrieztos sīpolus, ķiplokus, ingveru, pievienot medu, sojas mērci, tomātu pastu.
Mērci uzvārīt un vārīt tik ilgi, kamēr sīpoli mīksti.
Ar blendera palīdzību sasmalcināt mērci.
Ar kulinārijas otiņas palīdzību sasmērēt ribiņas ar mērci un ļaut marinēties 1 – 2 stundas.
Uzsildīt cepeškrāsni līdz 160 grādu temperatūrai un cept ribiņas 1 – 1,5 stundu, ik pa brīdim aplejot ar mērci. Ja gaļas virspuse ir stipri apcepusies, to var apklāt ar foliju. Atlikušo mērci vēlreiz uzsildīt, var izberzt caur sietu.
Cūku ribiņas pasniegt karstas ar svaigiem dārzeņiem un mērci.

Padomi:
Ribiņas var cept uz restēm. Tādā gadījumā zem restēm ir jānoliek panna, lai tur var satecēt liekie tauki.
Ja ribiņas cepsiet uz pannas, atceraties: pannu var izklāt ar cepamo pergamentu vai foliju.

 

dievietei_logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+