Dainis Bušmanis

“Epikūra” reņģes 0

Ik gadu vasaras sākumā, kad Dailes teātrī beidzas izrāžu sezona, durvis ver kafejnīcas “Epikūra dārzs” āra terase. Te apmeklētāji var ne tikai ieturēt maltīti, bet nedēļas nogalēs arī baudīt dažādus koncertus. Pasākumu laikā arī maltīte tiek gatavota uz āra plīts, kas izveidota uz veca “Volvo” bāzes.

Reklāma
Reklāma

“Epikūra” reņģes

Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
Lasīt citas ziņas

SASTĀVDAĻAS (vienai porcijai) 8 svaigas reņģes, 300 g svaigu spinātu, 100 g biezpiena, 20 g sīpola, 50 g sīpolloku, 30 g diļļu, 50 g sviesta, 2 olas, milti panēšanai, eļļa cepšanai, sāls, pipari.

KĀ GATAVOT? Reņģes notīra, izņem asakas. Zaļumus sasmalcina un samaisa ar sviestu. Uz vienas reņģes filejas liek zaļumu sviestu, virsū liek otru reņģes fileju. Apviļā olā un miltos, cep gatavas. Nomazgā un sagriež spinātus. Pannā vispirms apcep smalki sagrieztu sīpolu, pievieno spinātus, sāli, piparus, biezpienu. Visu cep 5 min. Uz šķīvja kaudzītē liek spinātu un biezpiena masu, pāri glīti kārto ceptās reņģītes.

CITI ŠOBRĪD LASA
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.