Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
27. augusts, 2014
Drukāt

Kabaču salāti
 ziemai

kronisi_1363

• 5 kg kabaču

• 1 kg sīpolu

• 4 kg tomātu

• 0,5 l eļļas

• 1/2 ēdamkarotes melno malto piparu

• 1/2 ēdamkarotes malto sarkano piparu

• 5 ēdamkarotes sāls

• 200 g cukura

• 3 ķiploka daiviņas

• 5 tējkarotes galda etiķa

• 100 g zaļumu

Sīpolus nomizo un sasmalcina. Kabačus nomazgā, nomizo un sagriež kubiciņos. Tomātus nomazgā un sagriež nelielos gabalos. Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Pētersīļa un selerijas lapas nomazgā un smalki sagriež. Katlā ielej eļļu, uzkarsē, ieber sīpolus un sautē, līdz tie kļūst zeltaini un caurspīdīgi. Tad pievieno tomātus, kabačus, ķiplokus un zaļumus. Visu samaisa un vāra. Aptuveni pēc 30 minūtēm pieliek garšvielas: piparus, sāli, cukuru un etiķi. Turpina vārīt, līdz tomāti izjukuši un kabači kļuvuši mīksti. Karstus salātus lej burciņās, aizvāko un novieto vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+