Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
5. novembris, 2014
Drukāt

Šampinjonu – vistas žuljēns (1)

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas:

(4 porcijām)
200 g ceptas vistas filejas,
200 g šampinjonu,
200 g Krievijas siera,
120 ml 10 % saldā krējuma,
1 liels sīpols,
2 ēdamkarotes augu eļļas,
1 ēdamkarote kviešu miltu,
1 ēdamkarote sviesta,
½ – 1 tējkarote sāls,
½ tējkarotes maltu melno piparu.

Kā gatavot?

Vistas fileju un sīpolu sagriež smalkās strēmelītēs, šampinjonus – plānās šķēlītēs, bet ne ļoti mazās, lai žuljēnā varētu sajust sēņu garšu. Pannā uzkarsē augu eļļu un apcep sīpolu strēmelītes, līdz tās zeltaini brūnas, beigās pievieno sāli (ja siers ir sāļš, tad tikai pusi tējkarotes). Pievieno sēnes un vistas fileju, pieliek melnos piparus. Pannai uzliek vāku un sutina uz lēnas uguns aptuveni 5 minūtes.

Uz mazas pannas nedaudz apgrauzdē kviešu miltus. Kad tie viegli dzelteni, pievieno sviestu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad pievieno saldo krējumu un, uz lēnas uguns karsējot un nemitīgi maisot, silda masu, līdz tā nedaudz sabiezē. Tad noslēdz uguni un sakuļ ar putojamo slotiņu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz +200 grādiem. Kamēr tā silst, sēņu-vistas masu saliek mazos trauciņos, pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa ar sieru. Liek cepties, līdz siers kļūst zeltaini brūns (aptuveni 5 minūtes). Pasniedz siltu.

 

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Nu gan smiekli sanāca….kāds žuljēns! Tā tak visparastākā sēņu mērce (protams tikai bez siera) Kāpēc tā jāizrunājas,-ŽULJĒNS!

Draugiem Facebook Twitter Google+