Praktiski
Receptes

Siera kūka. Recepti iesaka žurnāliste Ilze Lavrinoviča0


Ēdieni kafejnīcā bārā “Zivju lete”, Dzirnavu 72, Rīga.   21.08./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Ēdieni kafejnīcā bārā “Zivju lete”, Dzirnavu 72, Rīga. 21.08./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Foto – Valdis Semjonovs

KĀ GATAVOT?

Pannā izkausē cukuru un nedaudz sviesta, tajā cep mandeļu skaidiņas, līdz kļuvušas maigi brūnas.

Atstāj atdzist, pēc tam ber stikla glāzē vai deserta trauciņā, veidojot aptuveni 1 cm biezu kārtu.

Filadelfjas sieru saputo ar Maskarpones sieru, pievienojot pūdercukuru. Šo masu liek otrajā kārtā, bet trešajā kārtā – putukrējumu.

Tam pāri liek salauzītus, pienā izmērcētus cepumus “Dāmu pirkstiņi”, pēc tam plānā kārtiņā – ievārījumu. Nākamajā kārtā – atkal saputotu divu veidu sieru un atkal putukrējumu.

Pārkaisa ar smalki rīvētu balto šokolādi. Rotā ar sakapātām ogām vai augļiem, šoreiz – ar zemenēm.

 

Gatavoja restorāna “Zivju lete” šefpavārs VILNIS BRESIS

Saistītie raksti
LA.lv