Mobilā versija
+1.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
12. decembris, 2014
Drukāt

Tomātu suflē

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

500 g tomāti

100 g ciets siers

50 g sviests

1/3 glāze biezs skābais krējums

6 olas

300 g kartupeļi

sāls un muskatrieksts pēc garšas

Pagatavošana

No svaigiem tomātiem pagatavo biezeni pastas veidā. Priekš tam tomātus pārlej ar vārošu ūdeni un patur 2-3 minūtes ūdenī. Ūdeni nolej un tomātus atdzesē mazliet, lai tos var paņemt rokā. Noņem mizu un sablenderē.
Tomātu biezenim pieliek rīvētu sieru, sviestu, skābu krējumu, jēlus olu dzeltenumus un saputotus olu baltumus, muskatriekstu.
Novāra kartupeļus, nokāš. Kartupeļus var sastampāt un pielikt sviestu. Vai nu sagriezt šķēlītēs, sakārtot traukā un tad uzlikt piciņas sviesta. Cepamtrauku ieziež ar sviestu. Trauka dibenā ieliek tomātu biezeņa kārtu. Tad liek kartupeļu kārtu, virsū atkal tomātu biezeni.
Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

 

Recepti piedāvā
bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+