Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
23. janvāris, 2015
Drukāt

Tomātu un aveņu saldējums ar šokolādes smiltīm un vaniļas krējumu

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas:

Saldējumam

* 100 g aveņu

* 2 tomāti

* 80 g saldā krējuma

* cukura sīrups, ja gribas saldāku (savāra cukuru un ūdeni 1 : 1)

Šokolādes smiltīm

* 60 g cukura

* 40 g melnās rūgtās šokolādes

* 20 g ūdens

Piedevām

* 4 ēdamkarotes skāba krējuma

* ēdamkarote pūdercukura

* vaniļa

* piparmētru lapiņas

(4 porcijas)

Pagatavošana:

No 60 g cukura un 20 g ūdens uzvāra sīrupu – ļauj, lai tas virst līdz 140 grādu temperatūrai, kad pie malām kļūst brūns. Ātri iejauc sarīvētu šokolādi un samaisa. Turpina vārīt un visu laiku maisīt, kamēr masa saiet pikucī. Pēc tam atdziestot maisījums pamazām kļūst irdens – kā smiltis. To izmanto saldējuma pamatam un dekorēšanai.

Gatavo saldējumu. Tomātus blanšē, novelk miziņu, sagriež, atdala sēklas. Sablendē avenes un tomātus, izberž caur sietiņu, lai atdalītu sēkliņas. Uzvāra saldo krējumu, pēc garšas pielej cukura sīrupu, pagaida, līdz uzmet burbuli. Pievieno tomātu un aveņu masu un liek saldējuma mašīnā. Trauku aptuveni trīs stundas var paturēt saldētavā, ik pēc stundas masu rūpīgi apmaisīt vai pirmajā laikā atkal uzputot ar mikseri.

Piedevās pasniedz krējumu, kam pievienots pūdercukurs un kriksītis vaniļas pāksts. Tas kārumam dod vasarīgu garšu. Saldējumu rotā ar piparmētru lapiņām.

Pavāra piebilde

* Tomāta garša mazina avenes asumiņu. Saldējumu varētu pagatavot tikai no tomātiem vien, tomēr tas nebūtu tik gards.

* Šokolādes smiltis ir interesanta piedeva desertiem. Pievienojot vairāk šokolādes, smiltis būs rupjākas, kā drupačas.

 

366_C_logo1

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+