Mobilā versija
+5.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
18. jūnijs, 2015
Drukāt

Uz iesma cepta stirnāža gaļa rabarberu marinādē

Foto - Ilze PētersoneFoto - Ilze Pētersone
Sastāvdaļas:

1 kg stirnāža gaļas, 300 g rabarberu, 1 ķiploka daiviņa, 400 g sausa sarkanvīna, 75 ml olīveļļas, 35 ml sarkanvīna etiķa, 3 kadiķogas, 5 melno piparu graudi, 2 smaržīgo piparu graudi, 5 zaļo piparu graudi, l šķipsniņa ķimeņu, svaigs rozmarīns, timiāns, raudene, sāls – pēc garšas.

Pagatavošana: gaļu apstrādā. Piestā saberž piparus, kadiķogas un ķimenes, pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli un ķiploku, visu saberž. Masai pievieno olīveļļu un ļauj 5 minūtes ievilkties. Gabaliņos sagrieztu gaļu apviļā garšaugu maisījumā, pievieno smalki sagrieztus rabarberus, pārlej ar vīnu un etiķi. Visu samaisa un atstāj istabas temperatūrā 30 līdz 60 minūtes ievilkties.

Gatavošanas laiks uz karsta grila – 5 līdz 7 minūtes. Pēc noņemšanas no grila pārsedz ar foliju un atstāj gaļu atpūsties 3 minūtes.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+