Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
7. jūnijs, 2012
Drukāt

Vasarīgi un pikanti

pavars3

No šā pavasara Rīgas centrā ir par vienu jauku pasēdēšanas vietu vairāk – mūzikas kluba “Četri balti krekli” līdzīpašnieks Anrijs Tamisārs kopā ar draugu Gati Geikinu kādā agrāk neapdzīvotā puspagrabā pretī “Bērnu pasaulei” atvēris krodziņu “Ķirmis”.

 

Vienkāršs krodziņš vienkāršiem cilvēkiem, tā par “Ķirmi” saka Anrijs. Pilsētas burzma un steiga te iet secen, jo tas atrodas pagalma pusē. Interjers – vienkāršs, bet mājīgs. Atsegtas pagraba ķieģeļu sienas, ķirmju nedaudz apskādētas koka sijas. No tā krodziņš arī ieguvis nosaukumu. Ēdienkartē, par kuru atbildīgs pavārs Andrejs Stepanovs (attēlā) – dažas zupas, salāti, žuljeni, karstās uzkodas, piemēram, panēti ziedkāposti ar mērcīti. No pamatēdieniem – karbonāde ar kauliņu un baraviku mērci, panēts siers ar brūkleņu mērci un vēl citi. Saldo piedāvājumā – pankūkas ar vairāku veidu ievārījumiem, siera un medus kūka, saldējums. Katru dienu par labu cenu te var nobaudīt arī kompleksās pusdienas. Bet katru piektdienu “Ķirmī” skan dzīvā mūzika.

 

 

Siera zupa
ediens1

Sastāvdaļas: Puravs, sviests, piens, kausētais siers, malta cūkgaļa, sāls, garšvielas.

 

Kā gatavot?

Puravu sagriež un katliņā sviestā apcep. Pielej pienu un brīdi pavāra. Pēc tam liek klāt kausēto sieru, virumam ļauj uzvārīties. Pieber mazliet sāls un garšvielas. Pannā, pievienojot garšvielas, apcep malto gaļu. Zupu lej šķīvī, vidū kaudzītē liek stipri saceptu malto gaļu. Rotā ar puravu.

 

 

 

 

 

Vasaras salāti 

ediens2Sastāvdaļas: Vistas fileja, salātu lapas, svaigs gurķis, ķiršu tomāti, valrieksti vai citi rieksti, paprika, avokado, svaigs vai konservēts ananass, garšviela vistai. Mērcei: balzametiķis, olīveļļa, sāls, cukurs.

 

Kā gatavot?

Vistas fileju pārkaisa ar garšvielu vistas gaļai, atstāj marinēties 10 – 15 minūtes. Pēc tam cep uz grila vai pannas, līdz gatava. Sagriež vidēji plānās sloksnītēs. Uz šķīvja kārto salātu lapas, pāri – ķiršu tomātu pusītes, gurķa gabaliņus, papriku, avokado šķēlītes, ananasa kubiciņus un riekstus. Viegli pārlej ar balzametiķa un eļļas mērci, kam pievienots cukurs un sāls. Pāri kārto vistas filejas sloksnītes.

Heks ar dārzeņiem
ediens3

Sastāvdaļas: Heks, rīsi, olas, milti, sāls, malti melnie pipari, cukurs. Piedevas: baklažāns, cukini, paprika. Mērcei: saldais krējums, citrona miziņa, laims.

 

Kā gatavot?

Zivi sagriež gabalos, pārkaisa ar sāli un pipariem, brīdi atstāj iemarinēties. Izvāra rīsus, ūdenim pievienojot garšvielas, lai tie izdodas garšīgāki. Zivs gabalu vispirms apviļā miltos, pēc tam olā un tad rīsos. Cep uz pannas. Baklažānu, cukini un papriku sagriež un apgrilē. No saldā krējuma, pievienojot rīvētu citrona miziņu un laima sulu, pagatavo mērci.

 

 

 

 

 

Deserts “Saldais skūpsts”

ediens_4

Sastāvdaļas:  Saldēti vai konservēti augļi – persiki, ananass, ķirši, āboli, vīnogas, sīrups vai sula, kanēlis, baltvīns, saldējums.

 

Kā gatavot?

Katliņā lej baltvīnu, brīdi pavāra, lai izgaro alkohols. Pievieno atkausētus vai konservētus augļus, mazliet sīrupa vai ābolu vai vīnogu sulu. Pavāra 10 minūtes, lej deserta trauciņos. Var pārkaisīt ar kanēli. Pasniedz atdzisušu ar plombīra saldējumu.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+