Foto – Aija Geida

Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu 0

Neparastu garšu var iegūt, ābolus savārot ar iebiezināto pienu. Ņem 2,5 kg ābolu, kārbiņu jeb 400 g iebiezinātā piena ar cukuru. Ja grib saldāku, papildus var piebērt 100 g cukura. Vāra tāpat kā parasto biezeni, tikai beigās pievieno iebiezināto pienu, cukuru un pavāra vēl piecas minūtes. Karstu pilda tīrās burkās un uzreiz aizvāko.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Ja gribas viendabīgu konsistenci, pirms lej klāt iebiezināto pienu, masu izberž caur sietu. Iegūst tumīgu, saldenu virumu ar patīkamu garšu. Pieliekot pāris ēdamkarošu karamelizētā vai brūnā cukuru, garša kļūst vēl intensīvāka. Ziemā kopā ar saldētām ogām tas ir garšīgs deserts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.