Foto – bonappetit.lv

Kāpēc vecmāmiņu gatavotais ēdiens garšo tik labi: 9 omīšu “meistarstiķi” kopš senseniem laikiem 6

Māra Lapsa, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā 189
Lasīt citas ziņas

Ir daudz vērtīgu padomu un padomiņu, kurus vērts ielāgot, lai veiksmīgāk saimniekotu virtuvē un lietderīgāk izmantotu pārtikas produktus.

Ja biezputru vāra pienā, sāls jāliek divreiz mazāk, nekā vārot ūdenī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Baltmaizi nav ieteicams glabāt maizes kastē kopā ar rudzu maizi, jo tā pieņem rupjmaizes smaržu.

Savītušus salātus 15 minūtes pamērcē remdenā un pēc tam pusstundu aukstā ūdenī.

• Ja, vārot kartupeļus, ūdenim pielej pienu, tie būs gaišāki, garšīgāki.

Kartupeļiem melnie plankumi izzūd, ja vārāmajam ūdenim pielej nedaudz etiķa.

Ja zupa pārsālīta, ieliek dažus nomizotus kartupeļus un pavāra, jo kartupeļi uzsūc daudz sāls.

Ēdienu uzsildot karstā ūdens peldē, tam nepiemitīs uzsildītas maltītes piegarša.

Ja mērci nepasniedz tūlīt pēc pagatavošanas, tad uz dakšiņas uzdur gabaliņu sviesta un ar to pārvelk mērces virspusei. Izkusušais sviests neļauj mērcei iekalst un veidoties plēvei.

Citronu (apelsīnu) sulu vieglāk izspiest, ja augļus mirkli patur karstā ūdenī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.