Praktiski
Sadzīve

Kāpēc vecmāmiņu gatavotais ēdiens garšo tik labi: 9 omīšu “meistarstiķi” kopš senseniem laikiem1

Foto: Pexels

Māra Lapsa, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Ir daudz vērtīgu padomu un padomiņu, kurus vērts ielāgot, lai veiksmīgāk saimniekotu virtuvē un lietderīgāk izmantotu pārtikas produktus.

Ja biezputru vāra pienā, sāls jāliek divreiz mazāk, nekā vārot ūdenī.

Baltmaizi nav ieteicams glabāt maizes kastē kopā ar rudzu maizi, jo tā pieņem rupjmaizes smaržu.

Savītušus salātus 15 minūtes pamērcē remdenā un pēc tam pusstundu aukstā ūdenī.

• Ja, vārot kartupeļus, ūdenim pielej pienu, tie būs gaišāki, garšīgāki.

Kartupeļiem melnie plankumi izzūd, ja vārāmajam ūdenim pielej nedaudz etiķa.

Ja zupa pārsālīta, ieliek dažus nomizotus kartupeļus un pavāra, jo kartupeļi uzsūc daudz sāls.

Ēdienu uzsildot karstā ūdens peldē, tam nepiemitīs uzsildītas maltītes piegarša.

Ja mērci nepasniedz tūlīt pēc pagatavošanas, tad uz dakšiņas uzdur gabaliņu sviesta un ar to pārvelk mērces virspusei. Izkusušais sviests neļauj mērcei iekalst un veidoties plēvei.

Citronu (apelsīnu) sulu vieglāk izspiest, ja augļus mirkli patur karstā ūdenī.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
“Varu tikai šausmināties par to, kā cilvēki raksta internetā.” Kas visvairāk kaitina filoloģi Ligitu Paegli?
Intervija 1 stunda
IK
Ilze Kalve
Pasaulē
“Ir jābūt gataviem arī mazāk labvēlīgai situācijas attīstībai.” Vēstniece nosauc visbūtiskāko šībrīža aicinājumu Latvijas pilsoņiem, kuri dzīvo Lielbritānijā
7 stundas
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
Kāpēc Kurzeme nesākas Bolderājā. Kur beidzas vēsturiskā Vidzeme un sākas Latgale? Intervija ar Jāni Turlaju
Intervija 5 stundas
AO
Andris Ozoliņš
Ekonomika
Energoefektivitātes milzis Piņķos: kā Saules ielas 2 iedzīvotāji panāca, ka par siltumenerģiju būs jāmaksā trīs reizes mazāk
55 minūtes
AL
Anda Līce
Latvijā
Anda Līce: Viens gan ir jāsaprot – vīrusi neatnāk, lai mūs tikai pabaidītu, tie atnāk uz palikšanu
5 stundas