Foto – Anda Krauze

Kūpināts asaris ar kaņepju biezpienu un salātiem. Latvisks smalkums! 0

Mums ierastos Latvijas lauku produktus – dārzeņus, augļus, gaļu, zivis un citus – var pagatavot mazliet neparastāk. No selerijām uztaisīt majonēzi, bieti nokūpināt, bet no rudzu maizes uzburt plānus un kraukšķīgus čipsus. Protams, ir vairāk jāpiepūlas, nekā gatavojot sakņu sautējumu, toties maltīte ir izsmalcināta. Ierosmei dažas “Valtera restorāna” piedāvātās ēdienu oriģinālreceptes.

Reklāma
Reklāma

• Tomāti (sarkani, dzelteni, zaļi)

• Gurķis

Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Lasīt citas ziņas

• Salātu mikslis (ledus salāti, frisē, salāti Lollo rosa)

• Kūpināts asaris

• Biezpiens

• Kaņepju staks

• Skābais krējums

• Pētersīļu pulveris

• Pētersīļu majonēze

Seleriju majonēzei

• Olu dzeltenumi

• Olīveļļa

• Dižonas sinepes

• Cepti ķiploki

• Seleriju kāti

• Citrona sula

Asari pāris stundu patur marinādē, kas gatavota no ķiplokiem, dillēm, eļļas, sāls, cukura un mazliet etiķa, tad nokūpina. Biezpienu sajauc ar kaņepju staku un skābo krējumu, pievieno nedaudz sāls. Pārkaisa ar pētersīļu pulveri (garšaugu izkaltē un saberž piestā).

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavo seleriju majonēzi. Četru olu dzeltenumus sablendē ar trešdaļu ēdamkarotes sinepju, 3–4 ceptām ķiploka daiviņām un 2 seleriju kātiem. Izkāš caur sietu un, lēni maisot, pievieno sāli, piparus pēc garšas, mazliet citrona sulas, kā arī eļļu, līdz masai ir krējuma konsistence. Tieši tāpat gatavo pētersīļu majonēzi, tikai selerijas vietā izmanto pētersīļu lapas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.