Āfrikas sams – produkts, kura iepriekš nebija tirgū, tagad kļuvis par restorāna ēdienkartes sastāvdaļu. – No audzētavas tos saņemam maksimāli svaigus, tikko no ūdens nākušus, – piegādātājus slavē šefpavārs. Foto – Ilze Pētersone

Šefpavārs Kaspars Jansons, 
Āfrikas sams un Getliņu tomāti 0

Pavasaris iedvesmojis “Mājas Viesi” jaunam seriālam – “Šefs dobē”. Ik mēnesi kopā ar kādu no Latvijas TOP 30 restorānu šefpavāriem, tēlaini sakot, iebridīsim dārza dobē un izcelsim saulītē mūsu zemē audzēto. Oda pašmāju labumiem vainagosies ar šefa vērtējumu izvēlētajam produktam, maltīti ar receptes aprakstu un īpašajiem knifiem, kā to garšīgāk gatavot.

Reklāma
Reklāma

Karognesējs

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Šefpavārs Kaspars Jansons Latvijas labāko restorānu listē ar Vecrīgas “Muusu” ieņem trešo vietu. Dabūjuši arī speciālbalvu par straujāko lēcienu, jo restorānam kā jaunpienācējam ar pāris gadu pieredzi debija TOP 30 izdevusies patiesi jaudīga. Piebilst, ka augstajam novērtējumam līdzi nāk lielāka atbildības nasta, kas liek strādāt vēl un vēl labāk. Taču ne visiem tas pa spēkam, tāpēc komandas sastāvs krietni pamainījies.

– Kad tev ir iedevuši karogu, turi to, cik stipri vien vari, lai vai kādas vēja brāzmas! – saka šefs, kura uzdevums ir savējos iedvesmot, motivēt un no katra “izvilkt” labāko, ko viņš spēj.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārkarsis “Bergā”, aizlaidies uz Baltkrieviju

Pavārmākslas pasaulē Kaspars darbojas divdesmit divus gadus, pamācījies – zvaigžņotajos “mišelīnos”* Vācijā, Francijā un Dānijā, ilgu laiku “cepies” smalkajā Rīgas hoteļa “Bergs” restorānā, līdz nedaudz pārkarsis un uz pāris gadiem aizlaidis uz Baltkrieviju. Tur ieguvis mieru un sajūtu, ka pavārs no Latvijas ar savu redzējumu par kulināriju var ietekmēt arī lielvalsts restorānu virtuves. Baltkrieviem centies iepotēt, ka pavārmāksla nav tikai darbs virtuvē un sistemātisks plāna pildīšanas pasākums, bet domāšanas veids, mīlestība un šodienas vēstījums rītdienai. – Vilnis, kuru tur aiznesām, atskaņojas šā brīža notīs, – viņš nosaka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.