Skanstes attīstītāji gatavi startam 6


“Mēs esam gatavi būt viens no pretendentiem atklātā konkursā uz koncertdzīvei nepieciešamās infrastruktūras izveidi,” sarunā ar “LA” atzīst Skanstes attīstības aģentūras (SAA) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags (kādreizējais kultūras ministres Helēnas Demakovas padomnieks un Tautas partijas tēla veidotājs). “SAA” biedri ir būvkompānija “Merks” un “ABLV Bank” – jau līdzšinējā KM partnera saistībā ar Laikmetīgās mākslas muzeja būves projektu –meitasuzņēmums “Pillar Management”, “E.L.L. REAL ESTATE” no Igaunijas un citi nekustamā īpašuma attīstītāji.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju
Kokteilis
Juris Žagars atklāj vīrieša lietošanas instrukciju: “Nevajag visu laiku psihot kā trakam ezim!” 20
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
Lasīt citas ziņas

Būvkompānijas “Merks” projekts Skanstes teritorijā (kopumā paredzēta kvartālu apbūve starp Jāņa Daliņa, Vesetas, Jāņa Dikmaņa, Grostonas un Skanstes ielu) sastāv no trim savstarpēji saistītām, bet īpašuma ziņā nodalītām ēkām – Mūzikas nama, kur atradīsies akustiskā koncertzāle ar 1300 klausītāju vietām, konferenču centra, kā arī viesnīcas. Arī M. Vanags uzskata, ka “vislabākais risinājums būtu, ja Mūzikas nams, kas ir īpašuma un juridiskā ziņā nodalāma ēka, nonāktu valsts īpašumā”. Vēl jūnijā, vaicāts, vai koncertzālē varētu būt mājvieta arī LNSO, M. Vanags “LA” atbildēja izvairīgi, toties šobrīd – ka “RKKC Mūzikas nams ir veidots kā mājvieta LNSO ar nepieciešamajām mēģinājumu telpām, ģērbtuvēm, instrumentu noliktavu un citām telpām”.

Kultūras ministrijas investoram izvirzītās prasības nepārsteidz ar vērienīgumu – tajās nav iekļautas vēlmes, piemēram, attiecībā uz projekta arhitektonisko izcilību, kas tik stratēģiski nozīmīga objekta gadījumā ir ļoti būtiska. Paredzēts vienīgi, ka koncertzāles kopējai platībai jābūt līdz 4000 m² un līdz 1400 skatītāju vietām, ar koncertu noslodzi vismaz 80 līdz 100 vakarus gadā. Skatuvei jābūt piemērotai liela simfoniskā orķestra izvietošanai (līdz 120 mūziķiem), bet akustikai – derīgai gan akadēmiskās mūzikas, gan – adaptējot – arī apskaņotiem koncertiem (līdzīgi kā koncertzālē “Gors”). No sarunām ar mūzikas nozares profesionāļiem dzirdēts viedoklis, ka KM paredzētā zāles ietilpība varētu būt nerentabla. Vai gribam veidot koncertzāli tikai iebraucējiem, jo biļešu cenas būs vidējam apmeklētājam nepieejamas? Šobrīd to vidējā cena vieskoncertiem ir no 40 eiro.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.