Foto – Fotolia

Skaties uz avotu! 5

Visi paziņojumi ir raksti, kuros nav norādīts autors – paaugstinātas riska grupas informācija. Jebkuram avotam jārada uzticība un jābūt vēsturei. Kā minimums, jābūt viegli atrodamiem redakcijas vai autora kontaktiem. Ja vietnē neko tādu neatrodi, pārbaudi to caur jebkuru meklēšanas servisu. Superjauns resurss bez kontaktiem un informācijas par to, kas to veido, nerada nekādu uzticamību!

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Ja pievienota saite uz citu resursu (ziņo aģentūra, drukāts presē, publicēts portālos), bet tā neved uz konkrēto saiti vai ierakstu, bet uz resursu kopumā, tā, visticamāk, ir melīga informācija.

Ja avots ir “britu” vai “ebreju” zinātnieki bez pētījuma nosaukuma vai norādes uz konkrētu publikāciju, tas, ļoti iespējams, arī ir “feiks”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja avots ir pilns ar rakstiem par to, kā akls suns izglāba ģimeni no prātā sajukuša putekļu sūcēja, bet virsraksti veidoti pēc principa “Šoks! Sensācija! Kaut ko tādu nevarēja iedomāties neviens visā pasaulē!” – tā labākajā gadījumā ir izklaides vietne. Nav izslēgts, ka starp šiem rakstiem būs arī ticama informācija, bet tās meklēšanai būs jāpatērē pārāk daudz laika. Ziņu agregatori tāpat ir neuzticami avoti – kas tikai tur nenokļūst!

Visi resursi, kas acīmredzami ieņem un propagandē konkrētu pozīciju arī ir paaugstināta pseidoziņu vai neobjektīvas informācijas pasniegšanas riska grupa.

Ja jaunums “spiež uz jūtām”, ja tajā pārāk izteikti parādās autora viedoklis, tad tā nav ziņa, bet jau komentārs, tātad informācija var būt izkropļota.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.