Nekustamo īpašumu attīstītājas SIA “Domuss” direktors Ralfs Jansons. Foto – LETA

Sarakstā arī ārvalstnieki 14

Līdztekus vietējiem uzņēmējiem un vadītājiem, TOP 20 sarakstā iekļuvuši arī vairāki ārvalstnieki. Trīs no tiem pārstāv Itāliju, divi – Lielbritāniju, bet viens – Krieviju. Tiesa, pāragri spriest, cik efektīvi strādājuši šo ārvalstu personu vadītie uzņēmumi, jo 46,34% no tiem reģistrēti pēc 2015.gada, līdz ar to vēl nav iesnieguši savus pirmos finanšu pārskatus.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Savukārt no uzņēmumiem, kuru pārskati pieejami, redzams, ka vislielāko apgrozījumu uzrādījis Michael James Makarov un Charles Edward Williams Rupert vadītais koka paneļu ražotājs mājām SIA OSTBY, kas 2015.gadā apgrozījis 3,32 milj.EUR, pārskata gadu gan noslēdzot ar 19,56 tūkstošiem eiro zaudējumu. Savu saražoto produkciju uzņēmums realizē gan vietējā, gan ārvalstu tirgū – eksports uz Eiropas Savienības valstīm veido 27,60% no kopējā apgrozījuma, bet eksports uz trešajām valstīm – 44,80% no saražotās produkcijas.

Peļņas ziņā līdere 2015.gadā bijusi Igora Rozanova vadītā SIA “Baltijas Degviela”, kas pie 100,55 tūkst.EUR apgrozījuma 2015.gadā strādājusi ar 947,86 tūkstošu eiro peļņu, kuras lielāko daļu veido pārējie uzņēmuma saimnieciskās darbības ieņēmumi.

Dažiem nākotne neskaidra

CITI ŠOBRĪD LASA

Apšaubīt neizmērojamās darbaspējas, uzņemoties vadīt vienlaikus vairākus desmitus uzņēmumus, liek ne tikai uzņēmumu negatīvie finanšu rādītāji, bet arī uzsāktie likvidācijas un maksātnespējas procesi, kā arī saimnieciskās darbības apturēšana.

“Lursoft” dati rāda, ka likvidācijas process patlaban uzsākts 18 uzņēmumiem, no kuriem visvairāk – 10 – ir Mihaila Kočņeva vadīti uzņēmumi. Lielākais no tiem ir briļļu ietvaru un saulesbriļļu izplatītājs SIA Luxobaltic, kas vēl 2015.gadā apgrozījis 2,79 milj.EUR un nopelnījis 879,75 tūkst.EUR. Uzņēmuma likvidācijas process uzsākts aizvadītā gada aprīlī.
2015.gada maijā un jūnijā uzsākti likvidācijas procesi arī sešiem Renāra Liepiņa vadītiem uzņēmumiem. Likvidācijas procesā esošie elektroenerģijas ražošanas uzņēmumi kopš dibināšanas brīža nav uzrādījuši vērā ņemamus finanšu rādītājus.

Atšķirībā no uzņēmumiem, kuriem jau uzsākts likvidācijas process, ar cerību nākotnē raugās Valērija Šnaidera vadītā SIA K-Fabrika.lv, kurai šā gada februārī ierosināts tiesiskās aizsardzības process. 2013.gadā dibinātais uzņēmums 2014.gadā apgrozījis 594,47 tūkst.EUR, bet 2015.gadā tā apgrozījums samazinājies līdz 414,09 tūkst.EUR, savukārt zaudējumi veidojuši 150 tūkstošus eiro.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.