Foto – Shutterstock

9 gatavošanas knifiņi 0

1. Nav ieteicams salātus mērcēt ūdenī, tos tikai noskalo un pēc tam nožāvē uz papīra dvieļa vai speciālajā salātu žāvētājā, kas atgādina centrifūgu, – ar straujām kustībām uz augšu un leju spiež vākā iebūvētu pogu, žāvētājs ātri griežas, un liekais mitrums pilnībā notek no zaļajām lapām.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Mūrniece: “Notiek psiholoģiskās operācijas pret mūsu iedzīvotājiem. Tiek mēģināts manipulēt un radīt nedrošības sajūtu”
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

2. Ja salātus nenosusina, tie slikti sajaucas ar mērci, garša ir ūdeņaina un nebaudāma.

3. Gatavojot jācenšas nesaspiest zaļās salātu lapiņas.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Salātu lapiņas vajag nevis griezt ar nazi, bet saplūkāt ar rokām, tad salāti ir gaisīgi un kraukšķīgi. Izņēmums ir pētersīļi, dilles un lociņi, jo tiem ēteriskā eļļa izdalās tieši griešanas laikā.

5. Salātiem ieteicams izmantot augstvērtīgas nerafinētas riekstu un sēklu eļļas. Ja garša šķiet pārāk stipra un specifiska, tās var atšķaidīt ar neitrālām augu eļļām.

6. Zaļo lapu salātus papildinot ar apgrauzdētiem riekstiem un sēkliņām, ēdiens iegūst bagātīgu garšas buķeti.

7. Salātus nevajadzētu glabāt kopā ar produktiem, kas izdala etilēnu, piemēram, ar āboliem, bumbieriem, tomātiem, papriku, avokado.

8. Laba mērce ir punkts uz i jebkuriem salātiem. Tā spēj katrreiz uzburt citādas garšas nianses. Krējums un eļļa nav vienīgais aizdars salātiem, šo ēdienu var pasniegt ar medus un sinepju, citrona, dzērveņu, jāņogu, avokado un seleriju kātu, ķiploku, diļļu, sojas un citām gardām mērcēm.

9. Salātus ar mērci samaisa tieši pirms pasniegšanas, tad tie neatsulojas.

UZZIŅA

Lai lapu salāti būtu kraukšķīgi un svaigi, tos ieteicams uzglabāt vēsā, tumšā un mitrā vietā. Ledusskapī polietilēna maisiņā tos var turēt pat divas nedēļas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.