Kā tiek gatavots zelteris? 1

Ūdens, ogas, nedaudz cukura. Nekā lieka. Ūdeni iegūst no Valmiermuižas 130 metru dziļās akas dzīlēm, ko spirdzinājumam bagātina ar ogļskābo gāzi. Tad garšai attiecīgi pievieno Latvijā audzētu ogu sīrupu. Piemēram, vienā Gardu Muti cidoniju zeltera pudelē ir sula no divām lielām vai trim mazām cidonijām. Cidoniju zelterim ir piešķirts BIO sertifikāts.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Zelterus pudelēs iepilda jaunas modernas iekārtas, kas iegādātas, pateicoties Lauku atbalsta dienesta un Eiropas fondu atbalstam. Pēc tam uz pudelēm tiek automātiski uzlīmētas skaistas latviešu mākslinieku darinātas etiķetes.

Pēc katras zelteru pildīšanas pudeles izlases veidā tiek pārbaudītas laboratorijā, šo procesu pārrauga kvalitātes speciāliste Laura Brūvere. Tiek pārbaudīts burbuļu līmenis, cukura daudzums, kā arī noskaidrots, vai dzēriens atbilst noteiktiem standartiem un izstrādātajai receptei. Tad var uzlīmēt, ko arī es izdarīju, skaisto uzlīmi – “Darīts Valmiermuižā”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Valmiermuižas saime un nākotnes plāni
Darbinieku skaits Valmiermuižas alus saimē, kā kolektīvu nosaucis Aigars Ruņģis, ir jau apaļš 100. Rosīgo saimes sajūtu un pozitīvo attieksmi var manīt ik uz soļa. Mani īpaši sajūsmināja gaumīgi latviskais kombinācijā ar moderno tehnoloģiju, kā arī izteikti īsts komandas darbs.

Nav ne mazāko šaubu, ka Aivars Ruņģis ar savu saimi neapstāsies, bet turpinās augt un piedāvāt arvien jaunas garšas. Alus jau tiek eksportēts uz Skandināvijas valstīm, tagad tur jānogādā arī zelteri. Rīgas restorānos tie kļuvuši jau īpaši populāri.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.