FOTO: Shuttestock.com

Trīs sieri, brokoļi un ķiplociņš — sacepums, kura garša neliks vilties 0

Recepte! Sātīgs pīrāgs jeb sacepums, kur īpašu pikantumu piešķir trīs veidu sieri, kā arī kārtīga ķiplociņa piedeva.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Ārsti brīdina: iecienītos un par veselīgiem uzskatītos produktos ir viela, kas var veicināt resnās zarnas vēzi. Kuri tie ir?
“Ne pirksts nav pakustināts.” Vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanai vāc līdzekļus, bet sabiedrība to vērtē ļoti pretrunīgi
Kokteilis
3 vislaimīgākās zodiaka zīmju savienības – viņi sader kā cimds ar rociņu
Lasīt citas ziņas

250 g brokoļu
300 g rikotas vai mājas siera
125 g Čedaras siera
60 g Parmas siera
2 olas
3-4 ķiploka daiviņas
1 tējkarote sakapāta timiāna
75 g sviesta
200 g rīvmaizes
sāls un melnie pipari

Pagatavošana

Brokoļus sadala rozetēs, kātus nomizo un sagriež šķēlītēs. Visus liek verdošā sālsūdenī, pavāra pāris minūšu. Tad notecina caurdurī, ieliek aukstā ūdenī un nosusina.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rikotas sieru samīca, pievieno rīvētu Čedaras un Parmas sieru, piesit olas, pieliek saspiestas ķiploka daiviņas un timiānu, pieber sāli un piparus. Visu samaisa, pievieno brokoļus. Dažas skaistākās brokoļu rozetes atstāj, lai dekorētu pīrāgu.

Katliņā izkausē sviestu un pievieno rīvmaizi, apcep.

Cepamtraukā liek 3/4 apceptās rīvmaizes, samīca pamatni un maliņas veido uz augšu.

Ielej siera maisījumu un vienmērīgi pārklāj ar atlikušo apcepto rīvmaizi. Mīklā ieliek atliktās brokoļu rozetes.

Cep cepeškrāsnī 180 °C 30–40 minūtes, līdz sacepums kļūst stingrs. Garšos silts, un var ēst arī atdzisušu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.