
Trīs sieri, brokoļi un ķiplociņš — sacepums, kura garša neliks vilties 0
Recepte! Sātīgs pīrāgs jeb sacepums, kur īpašu pikantumu piešķir trīs veidu sieri, kā arī kārtīga ķiplociņa piedeva.
Sastāvdaļas
250 g brokoļu
300 g rikotas vai mājas siera
125 g Čedaras siera
60 g Parmas siera
2 olas
3-4 ķiploka daiviņas
1 tējkarote sakapāta timiāna
75 g sviesta
200 g rīvmaizes
sāls un melnie pipari
Pagatavošana
Brokoļus sadala rozetēs, kātus nomizo un sagriež šķēlītēs. Visus liek verdošā sālsūdenī, pavāra pāris minūšu. Tad notecina caurdurī, ieliek aukstā ūdenī un nosusina.
Rikotas sieru samīca, pievieno rīvētu Čedaras un Parmas sieru, piesit olas, pieliek saspiestas ķiploka daiviņas un timiānu, pieber sāli un piparus. Visu samaisa, pievieno brokoļus. Dažas skaistākās brokoļu rozetes atstāj, lai dekorētu pīrāgu.
Katliņā izkausē sviestu un pievieno rīvmaizi, apcep.
Cepamtraukā liek 3/4 apceptās rīvmaizes, samīca pamatni un maliņas veido uz augšu.
Ielej siera maisījumu un vienmērīgi pārklāj ar atlikušo apcepto rīvmaizi. Mīklā ieliek atliktās brokoļu rozetes.
Cep cepeškrāsnī 180 °C 30–40 minūtes, līdz sacepums kļūst stingrs. Garšos silts, un var ēst arī atdzisušu.