1974. gada 28. janvārī 0

Pirms 40 gadiem, 1974. gada 28. janvārī, Latvijas televīzija īstenoja pirmo uz vietas tapušo krāsu raidījuma pārraidi. Tā bija “Telefilmas – Rīga” filma “Dzintariņš”.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
Lasīt citas ziņas

Krāsu televīziju PSRS 60. gados sāka ieviest ar Francijas sniegto tehnisko atbalstu. Kopš 1968. gada Latvijas teritorijā krāsās varēja redzēt tikai no Maskavas Centrālās televīzijas retranslētās pārraides. Pirmā Latvijas televīzijas ārpusstudijas krāsu pārraide tika organizēta 1974. gada 7. novembrī no Daugavmalas, kur notika padomju režīmam tradicionālā Oktobra svētku parāde. Biežāk skatītājiem krāsu raidījumus sāka piedāvāt no 1976. gada. Tad pēc studijas un aparatūras modernizācijas krāsās sāka raidīt arī citas pārraides, teātra uzvedumus, kamēr ziņu raidījumi turpināja būt melnbalti. Protams, krāsas baudīja tikai krāsu televizoru īpašnieki. Krāsu TV vēl 80. gados nebūt nebija mājsaimniecību norma. Laikabiedri atceras, ka 70. gadu padomju krāsu televizors “Raduga 5” svēris 60 kilogramus un maksāja 850 rubļus – tam laikam ļoti dārgi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.