17. gadsimta komponiste Barbara Stroci.
17. gadsimta komponiste Barbara Stroci.
Foto: wikipedia.org

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā skanēs senā mūzika 0

Jūnija Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā risināsies divi senās mūzikas koncerti – diplomeksāmeni, ziņo Rīgas Senās Mūzikas centrs.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Pirmdien, 2. jūnijā plkst 18.00 soprāni Baiba Urka un Aija Veismane, baroka orķestra “Collegium Musicum Riga” solisti un diriģents Māris Kupčs aicina uz daudzveidīgu vokālās mūzikas programmu, kur kopā ar labi zināmiem Baha, Hendeļa un Monteverdi mūzikas šedevriem tiks atskaņoti arī mazāk dzirdētu autoru – divu dāmu – Barbaras Stroci (1619-1677) un Frančeskas Kačīni (1587-1641) savulaik ļoti modernus darbus.

6. jūnijā plkst 18.00 būs iespēja klausīties mazāk atskaņotus instrumentālās mūzikas darbus. 17. gadsimta itāļu komponista Džovanni Antonio Pandolfi Mealli (~1630~1669/1670) skaņdarbu, kuru atradis izcilais baroka vijolnieks Enriko Gatti, pie kura, paralēli Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās Mūzikas katedrai, veselu mācību gadu Erasmus apmaiņas studijās Hāgā pavadīja jaunā baroka vijolniece Anita Romanova. Koncertā dzirdēsiet arī Fransuā Kuperēna (1668-1733) svītu no cikla “Nācijas”, kā arī A. Korelli (1653- 1713) Concerto grosso un citus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kopā ar Anitu Romanovu muzicēs arī klavesīnists Māris Kupčs, kā arī baroka orķestra “Collegium Musicum Riga” kolēģi. Šis vienlaikus būs arī Anitas Romanovas diplomeksāmens, beidzot Senās Mūzikas katedru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.