Šogad līdz ar Rīgu Eiropas KUlturas galvaspilsētas godu dala Zviedrijas pilsēta Umeo.
Šogad līdz ar Rīgu Eiropas KUlturas galvaspilsētas godu dala Zviedrijas pilsēta Umeo.
Šogad līdz ar Rīgu Eiropas KUlturas galvaspilsētas godu dala Zviedrijas pilsēta Umeo.

Latvijas pārstāvis varēs piedalīties nākamo EKG pretendentu atlasē 0

Latvija līdz ar Somiju un Vāciju izlozes kārtībā ieguvusi tiesības izvēlēties vienu pārstāvi Eiropas kultūras galvaspilsētas ekspertu panelim, kas izvērtēs pretendentus no 2015. līdz 2018. gadam, portālam LA.lv pavēstīja Latvijas prezidentūras ES Padomē komunikācijas speciāliste Sintija Lase.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Kultūras ministrija aicina potenciālos ekspertus pieteikties Eiropas Komisijas atklātajā konkursā, lai gūtu iespēju tik izvirzītiem šim amatam. Eiropas neatkarīgo ekspertu panelis veic Eiropas kultūras galvaspilsētu atlasi, izvērtējot kandidātpilsētu spēju nodrošinātu augstas kvalitātes kultūras un mākslas saturu, kā arī vietējo iedzīvotāju līdzdalību, pasākumu potenciālo ietekmi uz ilgtermiņa kultūrpolitikas attīstības stratēģiju un Eiropas dimensiju.

Tā kā arī Latvija varēs izvēlēties vienu kandidātu no Eiropas Komisijas piedāvātās ekspertu kopas, kultūras eksperti tiek aicināti izmantot iespēju un pieteikt savu kandidatūru, tiešsaistē aizpildot pieteikuma formu un pievienojot savu CV, kā arī motivācijas vēstuli. Pieteikuma forma atrodama šeit: http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/pool-of-experts

CITI ŠOBRĪD LASA

Ekspertam ir jābūt vismaz astoņu gadu pieredzei kultūras nozarē, kā arī pilsētu kultūras attīstībā. Tāpat nepieciešama vismaz piecu gadu pieredze, organizējot Eiropas kultūras galvaspilsētas vai citus līdzīga mēroga starptautiskus kultūras pasākumus.

Eiropas kultūras galvaspilsētu iniciatīva aizsākās 1985. gadā ar mērķi popularizēt Eiropas kultūru daudzveidību. Tituls uz gadu tiek vienlaicīgi piešķirts divām Eiropas pilsētām, ievērojot ģeogrāfisko līdzsvaru pēc iepriekš Eiropas Komisijā akceptētas hronoloģiskas valstu kārtības. Eiropas kultūras galvaspilsētu “tituli” sadalīti līdz pat 2018. gadam, bet par nākamajām kandidātpilsētām lems jaunizveidotais ekspertu panelis, kurā tiks iekļauts arī viens Latvijas izvirzīts kultūras eksperts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.