Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
22. septembris, 2015
Drukāt

Ātrā ābolkūka bez mīklas mīcīšanas (3)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 5 lieli un sulīgi āboli

• 125 g kviešu miltu

• 125 g mannas

• 180 g cukura

• 75 g sviesta,

• ⅓ tējkarotes malta kanēļa

• Ēdamkarote vaniļas cukura

• Tējkarote sodas

Bļodā sajauc cukuru, mannu, miltus, garšvielas un sodu. Ābolus nomazgā un sarīvē uz rupjas rīves. Tortes veidni izklāj ar cepampapīru. Sauso maisījumu sadala četrās daļās. Veido kārtas – sausais maisījums, pāris pikuču sviesta, āboli, atkal sausais maisījums, sviests un āboli. Virspusē liek sauso maisījumu un pusi no sviesta daudzuma, ko sarīvē uz rupjas rīves. Cep +180 °C aptuveni 50–55 minūtes, līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa.

Šo pīrāgu var pagatavot visātrāk – nav ne mīkla jāmīca, ne āboli jāsagriež.

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Kūka sanāca diezgan salda, un piedega man pie pirmās reizes, bet visā visumā ļoti garšīga. Nākamreiz likšu vairāk ābolus un mazāk cukura un viss būs ok 🙂 Paldies par receptīti

  2. Šobrīd mēģinu cept šo brīnumu, redzēs kas sanāks pēc nu jau 30min

  3. šī laba,cepu jau pāris gadu,var pasniegt ar saldējumu vai putukrējumu.

Draugiem Facebook Twitter Google+