Mobilā versija
+1.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
27. februāris, 2014
Drukāt

Kafijas riekstu krēms. Fotorecepte

Foto -koolinar.ruFoto -koolinar.ru

Sastāvdaļas:

400 ml saldā krējuma (35%)

3 olu dzeltenumi

6 ēdamkarotes cukura

3 tējkarotes šķīstošās kafijas

220 ml ūdens

30 ml piena

60 g pūdercukura

100 g  Indijas (vai jebkuru citu) riekstu

10-12 g želatīna

vaniļas esence vai 8 g vaniļas cukura

Kā gatavot?

1. Sakuliet olas dzeltenumu ar cukuru. Ja vēlaties, pievienojiet arī vaniļas cukuru.

2. Uzlejiet kafiju, pievienojiet pienu un atdzesējiet. Pievienojiet silto kafiju olu masai. Lieciet kastroli uz uguns un pavāriet uz lēnas uguns, visu laiku maisot. Pēc 5-7 minūtēm masa nedaudz sabiezēs. Noņemiet no uguns. Pievienojiet želatīnu un maisiet, līdz želatīns pilnībā izšķīdis. Pievienojiet 5 pilienus vaniļas esences.

3. Sakuliet putukrējumu. Uz beigām pievienojiet pūdercukuru.

4. Apgrauzdējiet riekstus. Atdzesējiet. Sablenderējiet.

5. Pievienojiet putukrējumam maltos riekstus un kafijas maisījumu. Uzmanīgi ar lāpstiņu maisiet līdz vienmērīgai masai. Salejiet krēmu trauciņos un ielieciet uz pāris stundām ledusskapī.

Recepte no koolinar.ru

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+