Foto – Bonappetit.lv

Kartupeļu-puravu krēmzupa ar krējuma saldējumu 0

Pagatavošana

1. Pagatavot krējuma saldējumu. Timiāna lapiņas noplūkāt no zariņiem un sajaukt ar krējumu. Pievienot mārrutkus un pēc garšas sāli. Krējumu pārliet plastikāta trauciņā un novietot saldētavā uz 2-3 st, ik pa brīdim apmaisot. Saldējumu var pagatavot arī saldējuma mašīnā – tas būs atrāk un vieglāk.
2. Puravus sagriezt gredzenos – izmantojam gan balto, gan zaļo daļu. Kartupeļus nomizot un sagriezt smalkāk. Ķiplokus smalki sakapāt. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept ķiplokus un puravus. Pievienot kartupeļus, pārliet ar buljonu un vārīt, kamēr kartupeļi ir mīksti.
3. Gatavu zupu sablendēt, pieliet saldo krējumu, pārliet atpakaļ katlā un uzkarsēt.
4. Zupas šķivjos liek saldējumu un pārlej ar krēmzupu. Pasniedz uzreiz.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.