Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
26. novembris, 2014
Drukāt

Kartupeļu-puravu krēmzupa ar krējuma saldējumu

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

500g kartupeļi

500g puravi

1l vistas buljons

2 ķiploka daiviņas

150ml saldais krējums

150ml saldais krējums 400g krējums

2 ēd.k. mārrutki

sviests

timiāns

sāls, pipari

Pagatavošana

1. Pagatavot krējuma saldējumu. Timiāna lapiņas noplūkāt no zariņiem un sajaukt ar krējumu. Pievienot mārrutkus un pēc garšas sāli. Krējumu pārliet plastikāta trauciņā un novietot saldētavā uz 2-3 st, ik pa brīdim apmaisot. Saldējumu var pagatavot arī saldējuma mašīnā – tas būs atrāk un vieglāk.
2. Puravus sagriezt gredzenos – izmantojam gan balto, gan zaļo daļu. Kartupeļus nomizot un sagriezt smalkāk. Ķiplokus smalki sakapāt. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept ķiplokus un puravus. Pievienot kartupeļus, pārliet ar buljonu un vārīt, kamēr kartupeļi ir mīksti.
3. Gatavu zupu sablendēt, pieliet saldo krējumu, pārliet atpakaļ katlā un uzkarsēt.
4. Zupas šķivjos liek saldējumu un pārlej ar krēmzupu. Pasniedz uzreiz.

 

Recepti piedāvā
bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+