Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
5. janvāris, 2015
Drukāt

Ķirbju sēklu plācenis

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

 

• 200 g augstākā labuma kviešu miltu

• 200 g rupja maluma kviešu miltu

• 150 g izlobītu ķirbja sēklu

• 350 ml saldā krējuma

• 35 g medus

• 67 g cukura

• Ēdamkarote cepamā pulvera

• ½ tējkarotes sāls

Vispirms uz pannas apgrauzdē ķirbja sēklas. Tad atsevišķā traukā sajauc abu veidu miltus, cepamo pulveri un sāli. Citā bļodā maisa saldo krējumu, medu un cukuru, līdz cukurs sāk kust. Abas masas viegli samaisa, līdzīgi kā veidojot sviesta mīklu. Ja mīca pārāk cītīgi, plācenīši būs cieti. No mīklas izveido apmēram 2–3 cm biezu apli, ko ar asu nazi sagriež astoņos trīsstūros. Tos liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep iepriekš līdz +190 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes (līdz plācenīši ir gaiši brūni).

Garda maizīte, ko pasniegt kopā ar zupu vai aukstajiem salātiem.

 

Pievienot komentāru

Aplamie apgalvojumi. Pēc intervijas ar Fātimu teoloģe par sievietes lomu islāmā (4)Pēc “LA” publicētās intervijas ar Līgu Fātimu Legzdiņu un “Latviešu mentalitāte sasaucas ar islāmu, prāto konvertīte Līga Fātima” lasītāji uzdeva jautājumus, vai
Draugiem Facebook Twitter Google+