Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Sestdiena, 10. decembris, 2016
13. augusts, 2015
Drukāt

“Lido” investē 200 000 eiro, lai izveidotu pirmo latviešu virtuvi ēdiena līdzņemšanai

Foto - LETAFoto - LETA

AS "Lido" Valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa un veikala-kafejnīcas idejas autors Gunārs Ķirsons piedalās ēdināšanas kompānijas AS "Lido" veikala-kafejnīcas "Ķirsons", kurā būs pieejami latviešu tradicionālie ēdieni līdzņemšanai, prezentācijas pasākumā tirdzniecības centrā "Galleria Riga".

AS “Lido” pirmās latviešu virtuves līdzņemšanai veikala-kafejnīcas “Ķirsons” koncepta izveidē, kas ietver jaunu zīmolu, dizainu un sortimentu, ieguldījusi ap 200 000 eiro.

Veikala-kafejnīcas dizaina autore ir māksliniece Evija Ķirsone, ar kuru kopā izveidots koncepts, kurā var gan ērti iegādāties produktus līdzņemšanai, gan baudīt garšīgu maltīti uz vietas kafejnīcā. Papildus tradicionālajam “Lido” ēdienam “Ķirsons” piedāvā būtiskus jaunievedumus, kas radīti sadarbībā ar “Lido” uztura speciālisti Alisi Kindzuli – veselīgas pilngraudu sviestmaizes līdzņemšanai, ar vitamīniem bagātus kokteiļus no jogurta, augļiem un ogām, kā arī īpašus uzkodu komplektus ar pārdomātu uzturvērtību.

“Pirmie darbības rezultāti priecē ar pozitīvām atsauksmēm un liecina, ka klienti ir gatavi izmēģināt jaunumus – pirmajās “Ķirsona” darbības nedēļās visvairāk pieprasīti bijuši tieši veselīgie komplekti – sviestmaizes un kokteiļi,” skaidroja AS “Lido” valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Veikals-kafejnīca izvietots tirdzniecības centrā “Galleria Rīga”, Dzirnavu ielā 67, 1.stāvā 64 kvadrātmetru platībā. “Ķirsona” klientiem ir iespējams izvēlēties no aptuveni 200 dažādiem ēdieniem un dzērieniem, tostarp jau arī iemīļotiem “Lido” gaļas, kulinārijas un konditorejas produktiem.
Kā iepriekš informēja uzņēmuma pārstāvji, jaunā veikala-kafejnīcas klāstā iekļauti klientu līdz šim iepazīti un iecienīti ēdieni. Taču “Lido” piedāvās arī jaunus produktus, kas radīti sadarbībā ar uzņēmuma uztura speciālisti Kindzuli. Tos izstrādājot, īpaši piedomāts pie tā, lai ēdieni būtu gan ērti līdzņemšanai, gan uzturvielām bagāti, norādīja “Lido” īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.
“Uzturs ir ne tikai nozīmīga dzīvesveida sastāvdaļa, bet veselības un augstu darbspēju pamats. Zinātnieki ir nākuši klajā ar datiem, ka 60% no nāves cēloņiem visā pasaulē ir saistīti ar neinfekciozām slimībām, kur viens no galvenajiem riska faktoriem ir neveselīga un nekvalitatīva uztura uzņemšana ilgtermiņā,” akcentēja Kindzule. Viņa mudināja biežāk izvēlēties dabisku, kvalitatīvu un veselīgu pārtiku un ieteica interesēties par to, kas ir ēdiena sastāvā.
“Ir jāiet līdzi laikam, nevis citiem – tas ir viens no svarīgākajiem “Lido” principiem, kas ir mūsu darbības pamatā kopš 1987.gada. Saglabājot “Lido” tradīcijas, aizvien tiecamies klientiem piedāvāt mūsdienīgu un kvalitatīvu ēdienu. Ikdienas steigā cilvēkiem paliek arvien mazāk laika apsēsties pie pusdienu vai vakariņu galda un ieturēt pārdomātu maltīti,” atzīmēja Ķirsons.

Līdz ar jaunā koncepta izveidi “Lido” mērķis ir mainīt priekšstatu par tā saukto ēdienu “take-away” jeb līdzņemšanas kultūru, piedāvājot klientiem iespēju paēst ātri, bet vienlaikus arī kvalitatīvi un veselīgi, uzsvēra Ķirsons.

Kā ziņots, pērn ēdināšanas kompānijas “Lido” apgrozījums audzis par 17% un, noslēdzot pārskata gadu, sasniedza 33,16 miljonus eiro, taču uzņēmums pērn cieta zaudējumus 888 957 eiro apmērā, liecina “Firmas.lv” informācija. Zaudējumi ir saistīti ar nekustamo īpašumu vērtības samazinājuma atzīšanu 2014.gadā, bet tie neietekmē uzņēmuma pamatdarbību, aģentūru LETA iepriekš informēja uzņēmumā.

Patlaban “Lido” tīklu veido deviņi bistro Latvijā, kā arī viens “Lido” bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un veikals Rīgā.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 927 427 eiro. Uzņēmuma dibinātājs, ilggadējais īpašnieks un vadītājs Gunārs Ķirsons patlaban ieņem “Lido” padomes priekšsēdētāja amatu.

Pievienot komentāru

No bezdarbnieka par uzņēmēju. Šūšanas ateljē īpašnieces Karīnas pieredze (1)Karīna Šveicare bija biroja vadītāja kādā uzņēmumā, bet... kā tas mēdz notikt, pērn palika bez darba. Pirmais ceļš, lai saņemtu bezdarbnieka pabalstu – reģistrēties Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) ar obligāto informācijas noklausīšanos.
Gribi audzēt savas vistiņas, bet nezini kā sākt? Dzērbeniete Daina Šmite dalās pieredzēVistas grib audzēt arvien vairāk cilvēku, taču trūkst zināšanu, ar ko sākt. – Tas nemaz nav grūti, jo vistas ir visvienkāršāk turamie mājputni. Balva par pūlēm – olas, gaļa un mēslojums, – iedrošina dzērbeniete DAINA ŠMITE.
Gāze būs lētāka, piegāde dārgāka? (5)Atvērtā tirgū dabasgāzes rēķins būs vienkāršāks nekā elektroenerģijas rēķins
Pasaulē
INFOGRAFIKA: Budžeta prioritātes - aizsardzība, drošība, veselība2017. gada valsts budžeta prioritārās nozares ir aizsardzība, sabiedriskā drošība un kārtība, veselība, sociālā aizsardzība un izglītība.
Draugiem Facebook Twitter Google+