Mobilā versija
-0.5°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
22. jūlijs, 2014
Drukāt

Pildīti tomāti

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas:

• 8 tomāti

• puravs

• 100 g basmati rīsu

• 2 ēdamkarotes augu eļļas

• 4 ķiploka daiviņas

• 50 g šķiņķa

• glāze sakapātu zaļumu (dilles, pētersīļi, lociņi)

• 2 ēdamkarotes tomātu pastas

• 2 ēdamkarotes skābā krējuma

• 1 tējkarote sāls

• 1 tējkarote maltu melno piparu

Pagatavošana. Katliņā uzsilda augu eļļu, ieber rīsus un apcep (vienu minūti). Tad uzlej vārošu ūdeni un vāra rīsus, bet tie nedrīkst būt saķepuši (vāra, kamēr ir mazliet mīksti, tad atstāj sutināties un nemaisa). Kamēr rīsi atdziest, smalki sagriež puravus un šķiņķi, sakapā ķiploka daiviņas. Tomātiem nogriež micītes un ar karoti izgrebj mīkstumu. Tomātu bļodiņās iekaisa sāli un ļauj atsuloties. Pēc tam sulu izlej, lai tomāti cepot neizjuktu.

Kad rīsi atdzisuši, tiem pievieno visas sastāvdaļas un samaisa. Masu sapilda tomātu bļodiņās, uzliek micītes un cep +200 ° C aptuveni 30–45 minūtes (atkarībā no tomātu šķirnes), līdz tomāti ir zeltaini brūni. Labi garšo kopā ar svaigi ceptu maizi un fetas sieru.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+