Mobilā versija
+5.2°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
27. janvāris, 2015
Drukāt

Sautēti teļa vaigi ar dārzeņiem

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze
Sastāvdaļas:

• 1 kg teļa vaigu

• 40 g sīpolu

• 10 g maurloku

• 140 g burkānu

• 100 g brokoļu

• 100 g paprikas

• 100 g kāļu

• 600 g kartupeļu biezeņa

• 60 ml eļļas

• 40 ml sojas mērces

• 40 g sviesta

• 100 ml sarkanvīna

• 3 ķiploka daiviņas

• 2 timiāna zariņi

• Sāls, pipari pēc garšas

(4 personām)

Teļa vaigus attīra no plēvēm, apcep uz karstas pannas, pēc tam liek katlā, pievieno gaļas buljonu, sarkanvīnu, sagrieztus sīpolus, burkānus (40 g), zaļumus, sojas mērci, sāli, piparus un sautē uz nelielas uguns pusotru stundu.

Vāra biezeni – nomizotus kartupeļus sagriež vienādos gabalos, lai tie būtu gatavi vienlaikus, un liek vārīties. Kamēr tie katlā, uzkarsē pienu (bet nevāra!). Sakapā lociņus. Gatavos kartupeļus sastampā, pieliek sviestu, sāli un pakāpeniski pielej uzkarsēto pienu. Biezenim pievieno sakapātus maurlociņus. Dārzeņus (arī 100 g burkānu) noblanšē un viegli apcep sviestā, pievieno sakapātus ķiplokus un timiānu.

 

Ēdienu piedāvā restorāna “Neiburgs” šefpavārs TOMASS GODIŅŠ

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+