Mobilā versija
+7.0°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
3. jūnijs, 2014
Drukāt

“Skrundas lēdija” – biskvīta krēmkūka

SkrundasLady-ak

Skrundā pilsētas svētkos notika arī biedrības “Siera klubs” rīkotais un Skrundas novada domes atbalstītais Kurzemes reģiona konkurss “Siera saldā torte”, kurā piedalījās 12 tortu cepējas no astoņiem novadiem.

 

“Skrundas lēdija” 
2. vieta, autore Zane Stepanova

Biskvītam: 10 olas, 10 ēdamkarotes cukura, 8 ēdamkarotes miltu, 
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes, tējkarote vaniļas cukura.

Krēmam: 200 g Dundagas Ķimeņu siera, 200 g sviesta, 200 g cukura, 4 olu dzeltenumi, 2 tējkarotes vaniļas cukura, 300 g mannas biezputras, citrona sula un miziņa.

Pildījumam: 200 g rabarberu, 150 g ābolu, 75 g cukura, 5 g ingvera.

Tortes apdarei: 200 g siera “Smiltenes Maazdamer”, 50 g pūdercukura, 120 g žāvētu plūmju, 200 g saputota krējuma, 50 g zemeņu.

Pagatavošana: Olas ar cukuru un vaniļas cukuru saputo stingrās putās. Viegli iecilājot, pievieno miltus un kartupeļu cieti. Cep 180 °C 15 minūtes; atdzesē. Izgriež vēlamo kūkas formu. Starp kārtām pilda krēmu, ābolu un rabarberu ievārījumu.

Pildījuma pagatavošana: rabarberus notīra un sagriež smalki, vāra ar cukuru, līdz izveidojas viendabīga masa; pievieno izvārītu ābolu biezeni un pierīvē ingveru. Abus biezeņus samaisa kopā, atdzesē un ziež kūkas kārtās kopā ar krēmu.

Krēma pagatavošana: uzvāra mannu un atdzesē, saputo ar olu dzeltenumiem un vaniļas cukuru. Sviestu saputo ar cukuru viendabīgā masā, pievieno citrona sulu un miziņu, kā arī sarīvētu sieru. Abus krēmus saputo kopā.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+