Mobilā versija
-4.3°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Otrdiena, 6. decembris, 2016
3. aprīlis, 2014
Drukāt

Šokolādes suflē kūka. Īsts gardumiņš!

Foto - plufit.ruFoto - plufit.ru

Piesātinātā šokolādes garša maigajā suflē kūkā… Kad izņemsiet šo desertu no cepeškrāsns, kūka sakritīsies – nepārdzīvojiet, tā jābūt, gardums tādēļ nekļūs sliktāks.

Sastāvdaļas:

23 g izmērcētu mandeļu

3 ēdamkarotes miltu

120 g verdoša ūdens

85 g šokolādes, kurā ir 70% kakao

40 g kakao pulvera

150 g cukura

2 olas dzeltenumi

1 ēdamkarote ruma vai konjaka

4 olu baltumi

50 g cukura

Kā gatavot?

1. Samaisīt mandeles ar miltiem, pieliet karsto ūdeni, piebērt rīvētu šokolādi, kakao, 150 g cukura. Maisīt, līdz veidojas gluda, vienmērīga masa.

2. Pievienot 2 olas dzeltenumus un rumu, samaisīt.

3. Atsevišķi līdz stingrām putām ar mikseri sakult 4 olu baltumus un 50 g cukura.

4. Šokolādes masā uzmanīgi iecilāt ceturto daļu sakulto olu baltumu, ar karoti samaisīt un tikai pēc tam pievienot pārējos olu baltumus, atkal rūpīgi samaisīt. Ieklāt mīklu 20 cm diametra kūkas formā.

5. Cept 190 grādos cepeškrāsns vidū aptuveni 30 minūtes.

Recepte no plufit.ru

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+