Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
23. septembris, 2015
Drukāt

Vistas īpašā mērce – eskabeče

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

1 kg vistas šķiņķīši bez kauliem
4-5 burkāni
2 sīpoli
1/2 gl ābolu etiķis
2-3 lauru lapas
4-5 smaržigo piparu graudiņi
eļļa
sāls, pipari

Par eskabeče tiek dēvēta īpaša mērce, vai marināde – kurā tiek gatavots produkts. Pavārgāmatās ir atrodamas gan zivju eskabeče, gan dārzeņu. Šodien piedāvājam vēl vienu eskabeče pagatavošanas versiju. Šoreiz gatavosim vistu. Lai labi garšo!

Pagatavošana

Burkānus notīrīt un sagriezt pabiezās ripiņās. Sīpolus notīrīt un sagriezt gredzenos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un burkānus. Pievieno vistas gaļu un apcept arī to. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārliet ar 1 gl ūdens, pievienot smaržīgos piparus, lauru lapas un sautēt uz nelielas uguns apm. 30 min. Pievienot etiķi, ļaut uzvārīties, izslēgt uguni un atdzesēt.

Vistu ar visu katla saturu novietot ledusskapī uz 12 st.

Pasniedz aukstu kā uzkodu ar svaigi maizi.

 

Recepti piedāvā “Prisma” un

bonap

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+