Foto – Juris Kalniņš

– Paskatījos, ka kopš jūsu pirmās sezonas apritē palikušas tikai trīs ekipāžas – Oberštolcs un Grūbers, Pencs un Fišlers un brāļi Broži. 0


– Es pieskaitītu arī Metu Mortensenu, ar kuru cīnījos vēl junioros. Veco dinozauru palicis ļoti maz, nāk jaunie un ir stipri, tādēļ jāiegulda vēl lielāks darbs. Pieredze ir mūsu pluss, galvenais ir noturēt veselību un fizisko formu – tad vēl tik drīz mūs nevajadzēs norakstīt.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Mājas
Latvijas Jumiķu apvienības vadītājs: Latvijā jau ir pirmie gadījumi, kad saules paneļi uz jumta ir aizdegušies paši no sevis
Kokteilis
Mūziķis Roberto Meloni palicis bez brokastīm, jo “Bolt” piegādātais ēdiens nepatīkami pārsteidzis: “Es to pārdzīvošu, bet diez vai esmu vienīgais” 33
Lasīt citas ziņas

– Kāpēc tieši šosezon esat ieguvuši trešo vietu Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā?

– Ļoti būtiski ir tas, ka pēdējos trīs gadus esam iztikuši bez traumām – varējām pilnvērtīgi strādāt bez pārtraukumiem. Pēc olimpiskajām spēlēm Vankūverā man bija problēmas ar plecu, nākamajā gadā Juris iekļuva autoavārijā, un Sočos vēl nebijām maksimāli gatavi. Šosezon bija prieks par katrām sacensībām.

Aizrauj golfs

CITI ŠOBRĪD LASA

– Atlēti tevi šogad pārvēlēja FIBT tehniskajā komisijā. Ar ko esi izpelnījies šādu cieņu?

– Viens no plusiem noteikti ir valodas – varu sarunāties ar krieviem, ukraiņiem, poļi un čehi arī saprot krieviski. Protu arī angļu un vācu valodu.

– Kāpēc kamaniņu sporta sabiedrība nevar vienoties par vienādu slieču materiālu, kā tas ir bobslejā un skeletonā?

– Pagaidām ar priekšlikumu neviens nav apmierināts – ir tikai ideja, ka jābūt vienam materiālam, bet tālākas virzības nav bijis. Kāds būs šis materiāls, kā to kontrolēs, kurš gatavos un kurš tirgos? Visi it kā atbalsta, bet, kad runā niansētāk, tad lielvalstu pārstāvji nav tik labvēlīgi noskaņoti. Mūsu lielākie domubiedri ir mazākajās nācijās, kam nav tik liela finansējuma, lai visu notestētu, – Čehijā, Ukrainā, Slovākijā, Rumānijā. Atlētiem vairāk jāiesaistās un jānostājas pozā, ka tās vēlas noteikumu pārmaiņas. Cerams, ka mana un brāļa karjeras laikā tās notiks.

– Vai esat domājuši, cik ilgi startēsiet? Būs turpinājums arī pēc Phjončhanas spēlēm?

– Jā, bijusi trīs cilvēku saruna, taču ir vairāki ap­stākļi, kas plānus var iespaidot. Negribas šobrīd sapriecāties, labāk katru gadu izvirzīt mērķi un uz to iet. Bet kamaniņu sportā ne viens vien pierādījis, ka var ļoti veiksmīgi startēt arī pēc 40 gadu sliekšņa pārkāpšanas.

Reklāma
Reklāma

– Kamēr Siguldas trasē vēl ir ledus, jūs turpināt treniņus. Kā plāno pēc tam atpūsties?

– Gribētu ar ģimeni kaut kur aizbraukt, bet līdz olimpiskajām spēlēm mazāk nekā trīs gadi, un brīvā laika robs ir ļoti neliels. Jāprasa trenerim, cik ilgi varēsim atpūsties. Vispār man patīk spēlēt golfu un pavadīt laiku brīvā dabā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.