Foto-Shutterstock

Materiālu atbilstība 0

Svarīgs ir arī caurules cilpas garums. Ideālā situācijā visu cilpu garumiem jābūt vienādiem, tad nebūs problēmu sabalansēt siltuma sadalījumu telpās. Tomēr praksē tas ne vienmēr iespējams. 16 mm diametra caurulei maksimālais cilpas garums ir 70–90 m, 17 mm diametra caurulei tas ir 90–100 m, bet 20 mm diametra caurulei – 120 m.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Lasīt citas ziņas

Telpā izvietoto cauruļu diametram jābūt vienādam.

Labāk izmantot lielāku skaitu cilpu, nevis jaudīgāku sūkni un garākas cilpas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl būtisks ir attālums starp caurulēm. Ja telpai ir ārējās sienas, to tuvumā ierīko malas zonas, kurās attālums starp caurulēm ir 100–150 mm. Telpu centrā, kā arī telpā, kur nav ārējo sienu, attālums starp caurulēm ir 200–300 mm, sanitārajās telpās – 150 mm.

Ierīkojot apkures kontūrus, tie nedrīkst sniegties no vienas telpas otrā. Katrā telpā jābūt iespējai regulēt temperatūru atsevišķi. Viens apkures kontūrs paredzēts ne vairāk kā 40 m2 lielai telpai. Ja telpa lielāka, jāierīko vairāki kontūri.

Siltumizolācijai ir liela nozīme

Arī siltumizolācijas slāņa biezums atkarīgs no telpas veida. Ja grīdas ierīko virs cokolstāva, siltumizolācijas biezums ir ne mazāks par 50 mm, ja virs apkurināmas telpas – ne mazāk par 30 mm, bet virs grunts – ne mazāk par 100 mm. Nedrīkst aizmirst par siltumizolācijas materiāla drošu piestiprināšanu pie grīdas pamata, lai tas neuzpeldētu, ielejot betonu. Savukārt caurules pie siltumizolācijas slāņa vislabāk stiprināt ar speciālām skavām.

Svarīgākā silto grīdu sastāvdaļa ir ieplūdes un izplūdes kolektors. Tā komplektēšanu ieteicams uzticēt speciālistam.

Kad sistēma izveidota, tā jāpiepilda ar siltuma nesēju. Vislabāk to izdarīt vēl pirms betonēšanas, jo pamanītās problēmas būs vieglāk novērst.

Sistēmu piepilda pa vienam kontūram, sekojot, lai no tā izplūstu viss gaiss. Pēc tam veic sistēmas hidraulisko pārbaudi un pārliecinās, vai nav noplūžu. Diennakts laikā spiediens sistēmā nedrīkst kristies vairāk par 1,5 bāriem (bar).

Betonu lej, kad caurulēs ir aptuveni 2 bar spiediens. Turklāt betonam vēlams pievienot polipropilēna šķiedras, lai neveidotos plaisas.

Reklāma
Reklāma

Kad betons nožuvis, sistēmu balansē. Arī šo darbu labāk uzticēt pieredzējušam speciālistam.

UZZIŅA

Temperatūras rādījumi

>> Dzīvojamajās telpās, kur visbiežāk stāvat kājās, grīdas temperatūrai jābūt +21…+27 °C.

>> Dzīvojamajās istabās un birojos +29 °C.

>> Koridoros un vestibilos +30 °C.

>> Sanitārajos mezglos un baseinu telpās +31…+33 °C.

>> Jāņem vērā, ka radiatoros siltuma nesēja temperatūra var sasniegt pat +80…+90 °C, taču siltajās grīdās tā nedrīkst pārsniegt +60 °C.

>> Optimāls temperatūras kritums starp ievadu un izvadu ir +55/+45 °C; +50/+40 °C; +45/+35 °C; +40/+30 °C.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.