Foto – Valdis Semjonovs

Ar sirsnību gatavotas “Mākoņu salas”. Recepti piedāvā dziedātāja Olga Rajecka 0

Sastāvdaļas (4 porcijām) – 300 g svaigu zemeņu, avenes, mellenes, laims, 1/2 kārbiņa iebiezinātā piena, 200 g Filadelfijas vai maskarpones siera, 30 g želatīna, 200 g saldā krējuma, pūdercukurs, piparmētru lapiņas.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Filadelfijas vai maskarpones sieru sakuļ ar iebiezināto pienu. Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu, tam pievieno izkausētu un uzbriedinātu želatīnu (kā gatavot želatīnu, jālasa uz iepakojuma). Pēc tam siera un iebiezinātā piena masu pievieno saldā krējuma un želatīna masai. Stikla traukā vienā kārtā liek balto masu, pāri – šķēlītēs sagrieztas zemenes. Pēc tam traukā vēlreiz klāj balto masu, pāri – svaigas avenes un mellenes. Rotā ar piparmētru lapiņām.

Olga Rajecka
Foto – Valdis Semjonovs
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.