Brokastu burgers ar olu 0

Mūsdienās burgeri nenoliedzami kļuvuši par vienu no populārākajiem ātri pagatavojamajiem ēdieniem un labi noder gan kā sātīga uzkoda, gan cienasts ballītē. Sulīga gaļa, mīksta, mutē kūstoša maize – pareizi pagatavots, burgers kļūs par īstu baudījumu garšas kārpiņām! “Rakveres” gaļas meistari aicina arī tevi ļauties burgeru valdzinājumam un izmēģināt sātīgu burgeri, ar ko mieloties šajā rudenī.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 4 burgeru maizītes (vēlams, rudzu); 8 ēd.k. asā kečupa; 4 liellopa gaļas kotletes (piemēram, “Rakveres” liellopa burgerkotletes amerikāņu gaumē); 4 olas; 8 šķēlītes bekona (piemēram, “Rakveres” auksti kūpināts bekons amerikāņu gaumē); 8 šķēlītes siera; 4 saujas rukolas; tomātu un gurķu šķēlītes.

Pagatavošana.

Uzliek bekonu un liellopu gaļas kotletes uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, un liek cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz bekons ir kļuvis patīkami kraukšķīgs un kotletes čurkst. Pēc tam apgriež tos otrādi un uzliek uz kotletēm siera šķēles. Atstāj cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm. Tajā pašā laikā uz pannas izcep olas un nedaudz sasilda maizes pusītes. Uz katras maizes apakšējās pusītes uzsmērē 1 ēdamkaroti kečupa, uzliek virsū rukolu, kotleti, gurķa, tomāta un bekona šķēlītes, kā arī olu. Apziež ar ēdamkaroti kečupa arī augšējo maizītes pusīti un uzliek uz olas.

Burgers gatavs!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.