Foto. pexels.com/Oksana D

Kā sašķelt valriekstu čaumalas tā, lai pats rieksts paliktu vesels: divas viltīgas metodes 0

Valriekstus nav viegli sašķelt, it īpaši tā, lai abas pusītes paliktu neskartas. Tomēr ir divi vienkārši un gudri paņēmieni, kā to izdarīt viegli un bez liekas piepūles.

Reklāma
Reklāma

Karstā ūdens triks

Tārps, fekālija vai dupsis? Pirms dod vārdu savam bērnam, padomā vēlreiz: lūk, ko šie populārie vārdi nozīmē citās valodās 2
Kokteilis
Īpaša enerģija: 4 dzimšanas datumi, kas sevī ietver gudrību no iepriekšējām dzīvēm
Kas tāds Krievijas-Ukrainas karā noticis pirmo reizi: Zelenskis nāk klajā ar paziņojumu, kas sašūpojis kara gaitu
Lasīt citas ziņas

Ar diviem paņēmieniem sociālajos tīklos dalījusies ukraiņu blogere Jeļena Mazura. Viņa norāda, ka, ja vēlaties iegūt ideālas valriekstu pusītes, pietiek zināt divus trikus.

Riekstus vajadzētu iemērkt karstā ūdenī uz 10 minūtēm. Šajā laikā čaumala kļūst mīkstāka, un riekstu var vienkārši atvērt ar pirkstiem — gandrīz ar vienu kustību. Šī metode ir īpaši ērta, ja jāattīra daudz riekstu.

Ar pudeles palīdzību

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja nav laika riekstus mērcēt ūdenī, var izmantot stikla pudeli — vislabāk derēs pudele no šampanieša. Riekstu novieto uz pudeles kakliņa un ar vieglu āmura piesitienu čaumalu sašķeļ.

Blogere skaidro: “Čaumala plaisā vienmērīgi, un pusītes paliek veselas un neskartas. Un tas arī viss!”

Šīs metodes ļauj sašķelt valriekstus skaistās pusītēs, saglabājot gan rieksta formu, gan garšu — ideāli cepumiem, salātiem vai svētku dekorācijām.

@lenna_mazur

Insta👉 lenna_mazur

♬ оригінальний звук – lenna_mazur

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.