Foto-Fotolia

Novembra sākumā “Lauku Ceļotāja” noslēguma seminārs – kontaktbirža “Vietējais ēdiens no ražotāja līdz ēdinātājam” 0

8.novembrī Kalnmuižas pilī Kandavas novadā norisināsies LLTA “Lauku Ceļotāja” noslēguma seminārs – kontaktbirža “Vietējais ēdiens no ražotāja līdz ēdinātājam”, informē Latvijas Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” prezidente Asnāte Ziemele.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Kokteilis
Gudri jau kopš dzimšanas: 5 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri var lepoties ar attīstītu intelektu
Lasīt citas ziņas

Semināra sākumā asociācijas prezidente Asnāte Ziemele klātesošos iepazīstinās ar aktualitātēm lauku tūrismā: klientu skaita izmaiņām lauku tūrisma mītnēs, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, neparasti karstās vasaras ietekmi uz tūrisma mītņu noslodzi, uzņēmēju plānus attiecībā uz cenu maiņu nākamajā tūrisma sezonā un citiem 2018. gada uzņēmēju aptaujas rezultātiem.

Tāpat klātesošie tiks informēti par aktualitātēm likumdošanā, iniciatīvām par godīgu uzņēmējdarbības konkurenci reģionos, datu regulas ieviešanas ietekmi, kā arī lielākajiem 2019. gadā plānotajiem pasākumiem un mārketinga aktivitātēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vietējās pārtikas nozīme ēdienkartēs un sadarbība starp ražotāju un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju

Neviens ceļojums – vai tā būtu dienas eksursija uz kaimiņpilsētu vai nedēļu garš ārzemju ceļojums – nav iedomājams bez pieredzējuma, ko sniedz vietējā ēdiena baudīšana.

Pasākuma turpinājumā divi šefpavāri – Raimonds Zommers un Māris Astičs – dalīsies savā pieredzē par vietējās pārtikas produkcijas izmantošanu savā ikdienas darbā, kā arī ar klātesošajiem tūrisma jomas profesionāļiem un pārtikas produktu ražotājiem diskutēs par vietējās pārtikas nozīmi ēdienkartēs.

Uzmanība tiks pievērsta arī līdzšinējās sadarbības pieredzei ar pārtikas produktu ražotājiem un jaunu sadarbības ceļu meklējumiem, lai vietējais ēdiens arvien biežāk parādītos uz restorānu, kafejnīcu, kā arī naktsmītņu brokastu un vakariņu galdiem.

Pirmās daļas noslēgumā virtuālā tirgus svaigi.lv saimniece Diāna Dzindule stāstīs par savu pieredzi vietējās pārtikas produktu izplatīšanā un sadarbībā ar ražotājiem.

Lai jau konkrētā pasākuma ietvaros sekmētu vietējās pārtikas produkcijas ceļu no ražotāja uz viesu galdiem, otrajā pasākuma daļā notiks kontaktbirža. Produkcijas ražotāji prezentēs savu produkciju un uzrunās klātesošos ēdināšanas pakalpojumu sniedzējus un naktsmītņu pārstāvjus, iepazīstinot tos ar savu produkciju un veidojot pamatus turpmākajai sadarbībai.

Reklāma
Reklāma

Informācija par kontaktbiržas dalībniekiem tiks apkopota kataloga veidā un būs pieejama visiem pasākuma dalībniekiem.

Pasākums tiek organizēts projektu “B2B izplatīšanas modelis, lai atbalstītu vietējos pārtikas ražotājus Baltijas jūras reģiona lauku teritorijās” no Interreg Baltic Sea Region programmas un “Livonijas kulinārais ceļš”, kas tiek īstenots “Interreg Estonia-Latvia” programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.