Ilustratīvs attēls. Ieskats “Riga Food 2017”. Foto: BTA

Pārtikas izstādē “Riga Food 2018” būs vērienīgs Latvijas ražotāju produkcijas klāsts 0

Jau pirmajā septembra nedēļā izstādes “Riga Food 2018” ietvaros nacionālajā kopstendā, kas atradīsies Starptautiskā izstāžu centra Ķīpsalā hallē Nr.2, varēs sastapt, nodegustēt un iegādāties 25 Latvijas pārtikas ražotāju labumus, informē Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) pārstāvji.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Kopstendā būs gan pastāvīgie uzņēmumi, kā arī tādi, kas startēs pirmo reizi:
– SIA “Lat Eko Food” zīmols “Rūdolfs BIO” – smūtiji, kečupi, ievārījumi, augļu un dārzeņu krēmi, bērnu pārtika.
– SIA RKF “Valežs”- garšvielas un piedevas.
– AS “Jaunpils pienotava”- lielākais latviešu zemniekiem piederošais uzņēmums ar augstas kvalitātes piena produktiem.
– SIA “Almarini”- šokolādes un saldumu ražošana. Roku darbs ar viskvalitatīvākajām izejvielām.
– SIA “Rāmkalni Nordeco”- ogu, augļu un dārzeņu sukādes, pastilas, sīrupi, limonādes u.c.
– SIA “Mosenc”- kafija, kafijas grauzdēšana, kafijas automāti, šokolādes izstrādājumi.
– SIA “Dimdiņi”- štovēti, sautēti, skābēti kāposti, dārzeņu salāti, gurķi, bietes u.c.
– SIA “Skrīveru saldumi”- tradicionālā konfekte Skrīveru gotiņa un augļi beļģu šokolādē.
– SIA “Karameļu darbnīca”- karameles, želejkonfektes, putotās konfektes, personalizētas karameles.
– SIA “Kronis”- zīmola “Rundāle” mērču un zīmola “Kronis” dārzeņu konservu un gatavo ēdienu- zupu ražošanas uzņēmums.
– SIA “Aloja Starkelsen”- kartupeļu ciete, bioloģiskā kartupeļu ciete, ķīseļi, bioloģiskie ķīseļi, želejas, cepamais pulveris, bioloģiskais cepamais pulveris, vanilīna cukurs, vaniļas cukurs, bioloģiskais vaniļas cukurs, bioloģiskais zirņu olbaltums.
– SIA “Naukšēni”- eļļas, dzērieni, morsi, iesals, ķimenes, linsēklas, sīrupi, sulas.
– SIA “Gaļas nams- Ādaži”- daudzveidīgu gaļas izstrādājumu ražotājs.
– SIA “Kunturi”- cūkgaļas ieguve un pārstrāde ar pilnu ražošanas ciklu, no sivēnu izaudzēšanas līdz svaigas, sadalītas cūkgaļas, kulinārijas un kūpinātu produktu ražošanai un realizācijai.
– SIA “Top Food”- Latvijas uzņēmums, kas specializējas kraukšķīgu siera uzkodu, kūpinātu un svaigu sieru ražošanā.
– AS “Smiltenes piens”- piena produktu ražošana- biezpiens, deserti, kefīrs, sieri, sviests, piens, Piena Spēks, krējums, glikozes-galaktozes sīrups.
– SIA “Lubeco”- sulīgas sukādes, limonādes, sīrupi un sulas ar izteiktu garšu.
– SIA “Puratos Latvia”- Pūres ievārījumi, sīrupi, kečupi un sulas, kā arī inovatīvas izejvielas un risinājumi maizei, konditorejai, šokolādei.

Savukārt Latvijas maizes ražotājus pārstāvēs Latvijas Maiznieku biedrības biedri:
– SIA “Lāči’” – Kviešu maize, pēc sentēvu tradīcijām cepta rudzu rupjmaize, saldskābmaize, maizes čipsi un grauzdiņi, oriģināli konditorejas izstrādājumi – cepumi, tortes, šokolādes konfektes.
– SIA “Dona”- kviešu un rudzu maize, īpašās rudzu veidņu, ‘’Piknika’’ un medus maizes, konditoreja- smalkmaizītes, kūkas, kliņģeri un cepumi.
– SIA N.Bomja maiznīca “Lielezers”- kviešu maize, pēc sentēvu tradīcijām cepta rupjmaize un saldskābmaize, konditoreja- smalkmaizītes, kliņģeri, cepumi, īpašās rudzu piparkūkas ar balto šokolādi.
– SIA “Saldus maiznieks”- kviešu maize, rudzu maize, īpašā rudzu maize “Kurzemnieks”, konditoreja- smalkmaizītes, cepumi, piparkūkas un dažādie ķiploku grauzdiņi.
– AS “Hanzas Maiznīca”- klasiskas rudzu maizes, kviešu maizes, burgeru maizītes, veselīgās auzu maizes un rikas, dārzeņu rikas.
– SIA “Maiznīca Flora”- kviešu maize, rudzu rupjmaize, īpašā rudzu rupjmaize ar briedinātiem graudiem, konditoreja- veselīgie auzu pārslu cepumi, kēksi, smilšu mīklas groziņi un tradicionālās Ziemassvētku piparkūkas.
– AS “Vidzemes maiznīca”- maize, barankas, sausbaranciņas un sausiņi, konditoreja- smalkmaizītes, tortes, ruletes un cepumi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt Inovāciju stendā AREI institūts demonstrēs Latvijas un ārzemju pārtikas ražotāju industrijai savas jaunizveidotās laukaugu šķirnes. AREI pētniecības centros Stendē un Priekuļos izveidotās rudzu, auzu, tritikāles, zirņu, kartupeļu šķirnes ir vislabāk piemērotas audzēšanai Latvijas agroekoloģiskajos apstākļos, bet kvalitāte nodrošina efektīvu pārstrādes procesu veselīgu pārtikas produktu iegūšanā.

AREI un Zemkopības ministrija, īstenojot programmu par atbalstu tirgus veicināšanai, ar mērķi palielināt un diversificēt Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu atbalsta ar līdzfinansējumu uzņēmumus, kuri piedalās nacionālajā kopstendā.

Kā ziņots, no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde „Riga Food 2018”, kas piedāvās vērienīgas starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, aizraujošus šovus, meistarklases un degustācijas.

„Riga Food 2018” savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 700 uzņēmumu no Albānijas, Austrijas, Baltkrievijas, Čehijas, Dānijas, Ēģiptes, Francijas, Gruzijas, Igaunijas, Indonēzijas, Itālijas, Kanādas, Lielbritānijas, Lietuvas, Meksikas, Polijas, Spānijas, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas u.c., kopumā no vismaz 36 valstīm.

Šogad izstādē būs apskatāmi 12 valstu nacionālie kopstendi: Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Indijas, Itālijas, Kanādas, Krievijas uzņēmēju, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Uzbekistānas un, protams, Latvijas.

”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.