Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Piektdiena, 2. decembris, 2016
15. novembris, 2013
Drukāt

Dzērveņu jogurta želeja (3)

Foto - AikāgaršoFoto - Aikāgaršo

Pagatavošana laiks: 2h un 30 min

Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Svaigas dzērvenes – 500 g

Cukurs – 200 g

Dzeramais ūdens – 250 ml

Jogurts bez piedevām Alpenrose – 400 g

Pūdercukurs – 120 g

Želatīns – 40 g

Ūdens – 50 ml

Pagatavošana:

Samal dzērvenes ar cukuru un izspied caur sietu

Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru

Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedini

Sakarsē želatīnu un pievieno 2/3 dzērvenēm, savukārt 1/3 jogurtam un samaisi

Lej ½ izveidotās dzērveņu masas formā un liec ledusskapī uz 30 min.

Kad želatīns nedaudz sacietējis, lej pa virsu jogurta masu un liec ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

Kad arī baltā jogurta masa sacietējusi, pārlej to ar atlikušo dzērveņu masu un ļauj želejām sacietēt

Kad želejas sacietējušas, griez gabalos un dekorē pēc savas izvēles

 

Aikāgaršo padoms!

Izmēģini pagatavot želeju arī no jogurta ar piedevām, kā arī izmanto dažādas citas svaigās ogas un augļus.

 

Aikāgaršo recepte

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+