Praktiski
Receptes

Marinētas baravikas. Profesionālas mežsardzes recepte 16

Parasti izmanto sīkās baravikas un lielāko cepurītes. Sēnes kārtīgi notīra, novāra un uzlej aukstu ūdeni. Uzvāra marinādi. Trim puslitra burciņām uz 1 litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls (ja baraviciņas ir mazas vai sīki sagrieztas, bet 2 ēdamkarotes lielākām) un 1 ēdamkaroti cukura. Pieliek garšvielas: 1 lauru lapu, 5 melnos piparus, 2 smaržīgos piparus, 3 krustnagliņas, nedaudz kanēļa, 2 nelielas ķiploka daiviņas. Pāris minūšu pavāra, ieber nokāstās baravikas. Pavāra kādas piecas minūtes, nosmeļ putas. Pielej etiķi: 1 ēdamkaroti etiķa esences vai 7 ēdamkarotes galda etiķa. Tad liek burciņās, raugoties, lai sēnes nav pārāk sablīvētas, – labāk, lai peld marinādē. Ja burciņas iepriekš nav izkarsētas, traukus un vāciņus var paskalot ar marinādi, ko pēc tam izlej.

Recepte no pensionētas mežsardzes Guntas Rupenheites

Saistītie raksti
LA.lv