Praktiski
Receptes

Marinētu gurķu, tomātu, saldās paprikas asorti. Ziemā smeķēs 16

Foto – Shutterstock

Sastāvdaļas

Dārzeņi jebkurās attiecībās, dilles, estragons, baziliks, mārrutki, ķiršu lapas, 2–3 ķiploku daiviņas, 2–3 pētersīļu saknes, 2 lauru lapas, gabaliņš sīvās paprikas pāksts.

Marināde: 1,5 l ūdens, 75 g sāls, 25 g cukura, 6 ēdamkarotes 9% galda etiķa.

Pagatavošana.
Dezinficētā burkā saliek garšaugus un garšvielas, tad kārtām burkā liek nelielus gurķus, viegli iesārtus tomātus (nepārgatavojušos), saldās paprikas.

Pēdējā kārtā liek diļļu zaļumus. Dārzeņiem uzlej verdošu marinādi un pasterizē 75–80 °C temperatūrā.

Pēc pasterizācijas pirms aizvalcēšanas burkā ielej etiķi. Burkas aizvāko un atdzesē.

Recepte no tematiskās avīzes “Mājas labumi”

Saistītie raksti
LA.lv