Mobilā versija
Brīdinājums -0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
28. novembris, 2014
Drukāt

Saldā maize ar halvu un tumšo šokolādi

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

2 gl milti

1/2 gl ūdens

1/4 gl cukurs

50g mīksts sviests

1 ola

25g svaigs raugs

vaniļas ekstrakts

sāls

Pildījumam:

100g halva

100g zemesriekstu sviests

50g tumšā šokolāde

Iesaki recepti

Pagatavošana

1. Raugu sadrupināt lielā bļodā, pievienot cukuru un saberzt, līdz masa paliek šķidra. Pievienot miltus, ūdeni, olu, šķipsniņu sāls, vaniļas ekstraktu un iejaukt mīklu. Mīklu mīcīt 7-8 min, līdz tā kļūst viendabīga. Pievienot mīkstu sviestu un vēlreiz samīcīt. Mīklu apsegt ar tīru dvielī un atstāt uzbriest, apm. 1,5 st.
2. Darba virsmu pārklaisīt ar miltiem un izrullēt mīklu. Mīklu ieziest ar zemesriekstu sviestu, pārkaisīt ar sadrupinātu halvu un šokolādes gabaliņiem un sarullēt. Gatavu ruleti ielikt cepamā formā, apsegt ar tīru dvieli un atstāt uzbriest vēl uz 1st.
3. Krāsni uzkrsēt līdz 180 grādiem. Cept 35-40 min līdz zeltītai garoziņai. Maizi pilnībā atdzesēt un tad sagriezt šķēlēs.
Maize ir garšīgāka nākamajā dienā.

 
Recepti piedāvā
bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+